Във връзка с празника на българската просвета и култура 24

...
Във връзка с празника на българската просвета и култура 24
Коментари Харесай

Откриват в Торино фотоизложбата „Българските градове – древност, която живее“

Във връзка с празника на българската култура и просвета 24 май през днешния ден в Торино ще бъде открита фотографската галерия „Българските градове – античност, която живее“. Тя се осъществя Българския държавен институт за просвета към Министерството на външните работи и е разпространявана от генералното консулство на България в Милано.

Изложбата ще бъде открита  в градската библиотека на Торино „Villa Amoretti“  и ще бъде отворена до 11 юни. На събитието  ще участват Снежана Йовева-Димитрова – шеф на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България, генералният ни консул в Милано Таня Димитрова, почетният консул на нашата страна за област Пиемонт Джани Сторнело и други

Снимковият материал акцентира историко-културното завещание и актуалният облик  на разнообразни български градове като София, Пловдив,  Варна, Русе, Елена, Велико Търново и други и съставлява самобитна туристическа разходка из България. 

Поради тази си специфичност и за това, че обикаля не само  из Италия, изложбата „Българските градове – античност, която живее “ се назовава още и пътуваща. Дебютът ѝ бе в Белград по концепция на г-н  Ангел Димитров – посланик и историк.   
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР