Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за провеждане

...
Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за провеждане
Коментари Харесай

След смъртта на Светомира: Въвеждат промени в движението по булевард в Шумен

Във връзка с постъпило в Община Шумен искане за осъществяване на кротичък митинг в памет на 22-годишната Светомира Станчева, която почина при тежка злополука на кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града, се вкарват промени в придвижването по булеварда . За митинга, който ще се състои в неделя, когато се навършват 40 дни от тежката злополука, при която почина младата жена, оповестяват в обществените мрежи и родителите ѝ. 

От 16:00 до 16:30 часа на 6 ноември краткотрайно ще се затвори за придвижване южното платно на бул. „ Симеон Велики “, от ул. „ Станционна “, в посока към кв. „ Тракия “, до кръговото кръстовище на улиците  „ Преспа “ и ул. „ Строител “; северното платно на бул. „ Симеон Велики “,  от кръговото кръстовище на улиците „ Преспа “ и ул. „ Строител “ до кръстовището с ул. „ Станционна “, както и методите за двата хипермаркета на булеварда, в региона на кръговото кръстовище, където почина младата жена. За времето от 16:00 до 16:30 часа на 6 ноември се стопира и автомобилното придвижване от бул. „ Плиска “, по бул. „ Симеон Велики “, след кръстовището с ул. „ Индустриална “, означават от общинския пресцентър. 

Определени са обходни направления. Временните промени в организацията на придвижване ще бъдат обозначени с нужната отвесна сигнализация, допълват от пресцентъра на общината. 

Младата шуменка почина при злополука на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в града. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест бе подложен 18-годишният лидер Жечко Кюркчиев, провокирал злополуката, довела до гибелта на 22-годишното момиче и до телесна щета на друга жена. 

Общинската комисия по сигурност на придвижването в Шумен на съвещание през вчерашния ден реши като първи ограничения за ограничение на пътните катастрофи на кръговото кръстовище, където почина 22-годишна жена, да бъде сложена светлинна сигнализация, указваща оптималната скорост за придвижване в сектора, както и да се инсталира стационарна камера за следене на скоростта.

Кръговото кръстовище в Шумен, където почина дамата, не дава отговор на нормите. „ В обсъжданото кръгово вътрешният диаметър е 10 метра, или шест метра по-малък от нормативно изискуемия “, съгласно експертно мнение на Европейския център за транспортни политики.  

Разследването за злополуката в града, при която почина младата жена, е поето от националното разследване. Освен това прокуратурата е почнала следствие по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и е бил оставен на паркинг на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР