Във връзка с постъпила оперативна информация и с множество сигнали

...
Във връзка с постъпила оперативна информация и с множество сигнали
Коментари Харесай

МВР: Имаме сигнали за ескалация на напрежението на протестите

Във връзка с постъпила оперативна информация и с голям брой сигнали за изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението по време на плануваните за тази седмица митинги, в Министерство на вътрешните работи е разпоредена инспекция.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ Целта е незабавното определяне на лица, които приканват към противоправни дейности. Проверката ще обхване територията на цялата страна ", изясняват от ведомството.

" Министерство на вътрешните работи зачита правото за свободно изложение на гражданска позиция, като ще извърши безкомпромисно отговорностите си по закон за запазване на публичния ред и попречване на правонарушения ", допълват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Очакват се няколко демонстрации в седмицата на дебатите и гласуването на вота на съмнение против държавното управление. Днес пред Президентството е плануван „ Марш за европейска България – в отбрана на парламентаризма и демокрацията “ от „ Правосъдие за всеки ". Организаторите споделят, че в дните до вота на съмнение би трябвало да се чуе гласът на свободните жители след свалянето на Никола Минчев от поста парламентарен началник. В 18:30 ч. пък пред Народното събрание е плануван цивилен митинг в поддръжка на държавното управление, към който ще се съединят стачкуващите от шествието в поддръжка на парламентаризма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР