Във връзка с посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба,

...
Във връзка с посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Управляващата коалиция непрекъснато зависи от златния пръст на някой в нея

Във връзка с визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, ГЕРБ-СДС даде трибунка в коридорите на Народното събрание.
След срещата на външаната комисия с Дмитро Кулеба имаме няколко коментара. Омръзна ни да разбираме извън какви тъкмо външнополитически диалози води Министерски съвет и какви задължения поема. За РСМ разбираме от Скопие. В прессъобщението на Министерски съвет не се споделя нищо за военна помощ. Разбрахме за това от изявлението на Кулеба. 20 дни проекторешения за оказване на военна помощ не могат да бъдат разглефани в комисия ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той добави, че ръководещото болшинство съботира помощта за Украйна. " Министерството на туризма стопира помощите за бежанци. Това ли ни е солидарността? Време да се уплътни декларацоята на Народно събрание. Имаче всичко остава празни приказки и ще научаваме извън какви диалози води Министерски съвет. Ще настояваме през днешния ден тази точка да се прегледа в комисия ", добави Митов.

Преди 3 седмици имаше външна комисия. Поисках точката да влезе в дневния ред. Единствените, които поддържаха да влезе бяхме ние. Една партия през днешния ден изиска да влезе тази точка (за помощта за Украйна, бел.ред.). Надявам се да ни поддържат и изразяването на взаимност единствено на думи да престане. Ако Министерски съвет не вземе позиция и не поддържа украинския народ, на следващия ден ще бъде късно, сподели някогашният външен министър Екатерина Захариева.

По тематиката с РСВ Захариева сподели, че първо беше президентът, след това външният монистър, в този момент и министър-председателят. " Кирил Петков да чуе тези думи, тъй като дава доста заем на доверие. Всеки път, когато към РСМ се поеме ангажимен, по-късно се вършат крачки обратно ", съобщи тя.

Едно политическо решение напълно в пълномощията на Народно събрание, не се включва в дневния ред. Нуждата от прецизиране - това е друга неуместна теза на ръководещите, добави Екатерина Захариева.

Управляващата коалиция непрестанно зависи от златния пръст на някой в нея. Невъзможността да вземат решения е функционалност на природата на тази коалиция, сподели Даниел Митов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР