Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия

...
Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия
Коментари Харесай

Русия призова България да осигури защита на паметниците на съветските воини

Във връзка с оскверняването на руски монументи в София Русия приканва българското управление да предприеме ограничения за отбрана на паметниците , съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова , заяви ТАСС.

Тя означи, че на фона на антируската нервност, предизвикана от Запада, през София минава вълна от опозоряване на руски военни монументи. " Паметникът на Съветската войска и всеобщият гроб в квартал " Лозенец " са обект на нови вандалски набези ", уточни Захарова.

" Дълбоко възмутени сме от подигравката с паметта на руските бойци, които дадоха живота си, с цел да спасят Европа от нацизма . От значително значение е способените български органи да проведат цялостно следствие и да изправят пред съда забърканите в тези злодеяния. Още един път призоваваме българското управление да предприеме изчерпателни ограничения за усилване на отбраната на паметниците в сходство със съществуващата двустранна правна рамка ", се акцентира в коментара на Захарова.

" Трябва да надделее рационалният, цивилизован метод ", акцентира говорителката на съветското външно министерство. " Политическата обстановка не може да бъде опрощение за похищения против паметниците от общата история на нашите страни, на нашите приятелски нации. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР