Във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за

...
Във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за
Коментари Харесай

В дух на съгласие преминаха консултациите при кмета на Плевен за състави на ОИК за местните избори

Във връзка с организационно-техническата подготовка за
провеждането на изборите за локална власт на 29-ти октомври, кметът на Община Плевен Георг Спартански насочи покана за осъществяване на съвещания за установяване състав на секционни изборни комисии (СИК) на територията на община Плевен.



Консултациите се организираха на 20-ти септември в Заседателната зала на Община Плевен, като в тях участваха парламентарно показаните партии и обединения: Коалиция „ ГЕРБ-СДС ”, Коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България ”, Политическа партия „ Възраждане ”, Политическа партия „ Движение за права и свободи ”, Коалиция„ Българска социалистическа партия за България ” и Политическа партия „ ИТН ”.



От Общинска администрация - Плевен е направено проекто-предложение за разпределението на местата в Секционните изборни комисии, с което участниците в консултациите са били осведомени авансово.

По време на диалозите, представителите на политическите субекти реализираха съглашение за разпределението на управленията и числения състав на секционните изборни комисии, като са направени частични замени сред политически субекти в към 10 от секциите, при единодушие от тяхна страна.

Промени в сформира на членове на комисии бяханаправени по отношение на членове наръководствата на СИК сред " Политическа партия - Демократична България " и Движение за права и свободи, както и сред „ Възраждане “ и Движение за права и свободи.

Резултатът от извършените съвещания следва да бъде изпратен в ОИК-Плевен.

От общинската администрация подсетиха на участниците в консултацията, че промени в състава на Секционните изборни комисиимогат да се вършат до 25 септември.

Предстоятконсултации сред парламентарно показаните партииза уточняване състава на преносимите СИК, които още веднъж ще се проведат при кмета на Община Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР