Във връзка с обществения интерес и инициирания от бившия директор

...
Във връзка с обществения интерес и инициирания от бившия директор
Коментари Харесай

Здравното министерство изнесе скандални данни за Пирогов, които са причина Балтов да бъде уволнен! Далаверите са за милиони

Във връзка с публичния интерес и инициирания от някогашния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ утринен митинг на чиновници, публикуваме данни от Протоколи за осъществена инспекция от НЗОК със заличени персонални данни, пишат от здравното министерство.

В Протоколите се вижда, че е открита регистрирана, само че неизвършена активност на над 400 лица за над 1 милион лв.. Повечето от тях са регистрирани с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна непълнота.

НЗОК е открила, че липсват документи за описаните случаи, като осъществени проучвания и назначено лекуване при всеки един от тях.

На инцидентен принцип НЗОК е провела анкета измежду част от „ болните “, които са декларирали, че не са били лекувани в болничното заведение. За друга част от „ болните “ е открито, че са част от личния състав на болничното заведение и по време на „ лекуването “ им са били на работа в лечебното заведение по график.

Всеки от тези 400 пациенти с погрешна диагноза би могъл на съображение на издадената епикриза да се достави с ТЕЛК решение и пенсия за неработоспособност, заради общо заболяване.

В случая, промяната на шефа за осъществени нарушавания е единствената законова опция за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за активността на медицинския личен състав, каквито внушения се вършат. Министерството на здравеопазването се отнася с почитание и почит към труда на почтените лекари и сестрите, работещи в болница „ Пирогов “. 

С част от протоколите за открити нарушавания може да се запознаете в атачмънта.

“Конкретният мотив за отстраняването на проф. Балтов е инспекцията на НЗОК при която, както си спомняте, имаше един промеждутъчен отчет който получихме преди 3-4 седмици. Сега получихме окончателния отчет, който удостоверява резултатите от него. Това разяснява зам.-министъра на опазването на здравето Димитър Петров пред публицисти.

" Ние считаме, че това, което касае публичните лечебни заведения и публичните средства, не би трябвало да се прикрива ", продължи още Петров да изброява претекстовете за уволнението на проф. Балтов.

Аз не мога да приема обстоятелството един шеф на болница дефинира това като офанзива против болничното заведение или лекарите. Има и намален и несбъднат надзор от страна на изпълнителния шеф на " Пирогов ", към този момент отстраненият проф. Балтов.

" Кой е казвал, че лекарите от " Пирогов " са нарушители? Поклон пред тези хора. Министерството няма каже и дума против тези лекари ", добави зам.-министърът.

" Той беше предизвестен, че потвърдят ли се констатациите от междинния отчет, ще бъде освободен ", сподели още Петров.

Имало констатации от пациенти, че те не са били одобрявани на лекуване в болничното заведение, само че попадали като признати на лекуване. Нещо повече - до момента в който се водили приети в болница, те си ходили на работа. Освен това имало и неизпълнени логаритми на лекуване.

" Финансовото положение на " Пирогов " е просрочено с 10 млн. лева Той можеше да бъде уволнен и по други учредения. Може да се появят и други учредения ", очевидно се ядоса Петров на неуместните журналистически въпроси и побърза да постави завършек на спонтанната конференция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР