Във връзка с нарастването на въздушния трафик на летище София,

...
Във връзка с нарастването на въздушния трафик на летище София,
Коментари Харесай

Нови процедури намаляват шума от самолетите на Летище София

Във връзка с повишаването на въздушния трафик на летище София, BULATSA, Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и „ Летище София “ ЕАД започнаха спомагателни ограничения за ограничение на самолетния звук до летище София, влезнали в действие от 26 април. Това оповестиха от “Ръководство въздушно движение”.

Въвежда се процедура за понижаване на авиационния звук при отлитане в източно направление, която планува след политане самолетите, които се насочат към западно-европейските летища, да набират безспорна височина от 4500 фута/1370 метра, след което да извършват завой на ляво. Мярката ще разреши да не се прелита над с. Долни Богров, а в случай че някои от тях минават, ще бъдат на височина от 1000 метра над постройките, вместо на 400 метра, както беше до момента.

Ще бъде понижен и авиационният звук при прекъсване на самолетите, след кацане на пистата на летище София. Процедурата регистрира увеличената дължина на пистата и планува след кацане самолетите да не стопират посредством потребление на оптималната противоположна двигателна сила на моторите. Това ще разреши понижаване на шума над кварталите, ситуирани директно до летището (Хр. Ботев, Сухата река, В. Левски).

В случаите на наложително политане в посока към гр. София за времето 23.00 – 06.00 часа, то ще се извършва от началото на пистата. Предвижда се потребление на цялата увеличена дължина на пистата на летище София и ще разрешава прелитането над града да се прави на по-голяма височина.

Процедура за възбрана за отклоняване от откритите траектории на полета, за редуциране на дължината на маршрута, при безспорна височина по-малка от 5000 фута/1500 метра ще ограничи практиката незабавно след политане самолетите да се насочат по най-късия път към летището за кацане. Мярката ще понижи самолетния звук над гр. София и с. Долни Богров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР