Във връзка с мерките, предприети от различните държави срещу разпространението

...
Във връзка с мерките, предприети от различните държави срещу разпространението
Коментари Харесай

Актуална информация за ограниченията в движението по страни заради коронавируса

Във връзка с ограниченията, подхванати от другите страни против разпространяването против ковид от министерството на външните работи изпратиха последна информация за рестриктивните мерки при придвижването. 
Германия : Засилен граничен надзор по границите с Австрия и Швейцария, в дълбочина до 30 км. Актуална информация по отношение на възбраните и тяхната анулация може да бъде открита на https://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Artikel/LF/coronavirus-anordnung.html
По посочените по-долу аргументи, предлагаме само пътешестване със аероплан. Пътуващите с железопътен, в това число и с районен превоз са длъжни неотложно да уведомят Федералната полиция при съмнение за COVID-19. Всички пътуващи в съответния трен следва да попълнят формуляр с персоналните си данни, данни за мястото, в което ще се открият и данни за контакт за период от 30 дни след идването.
Словакия: забрани интернационалния пътнически автобусен и железопътен превоз. При граничен надзор в страната се позволяват единствено лица с всекидневно местоживеене в Словакия. Международните летища би трябвало да бъдат затворени.
Хърватия : В Хърватия се подлагат на наложителна 14-дневна карантина в болница чужденците, които влизат от рискови райони, като да вземем за пример Окръг Хайнсберг в Северен Рейн – Вестфалия. Пътуващите от други елементи на Германия би трябвало да останат в 2-седмична домашна изолираност, а в случай че такава не е допустима, се отхвърля влизане.
Косово : наложена възбрана за влизане на пътуващи от Германия, Италия, Франция и Швейцария, като всички идващи полети са анулирани.
Гърция : Към момента няма информация за въведени ограничения по повод режима на влизане и излизане в страната. Към момента не са наложени ограничавания на транспортните средства. С оглед на динамичната обстановка, гръцкото държавно управление обмисля разнообразни разновидности и сюжети по отношение на трафика, включително от Италия, и не е изключена смяна в събитията, годни все още.
Пристанищата в Патрия, Игуменица, Пиреа: няма рестрикции, пасажери и товари се пропускат;
Граничен контролно-пропусквателен пункт ПРОМАХОН и Граничен контролно-пропусквателен пункт МАКАЗА: Няма рестрикции, пасажери и товари се пропускат;
Унгария: Забрана за влизане в Унгария на лица идващи от Италия, Китай, Иран и Южна Корея. Изключение вършат унгарските жители, идващи от тези страни, които подлежат на незабавна карантина за две седмици. Въвежда се засилен граничен надзор на словенската и австрийската шенгенска граница - инспекция на телесната температура и персонални изявленията. Водачите на камиони идващи от Италия все още попадат под възбраната издадена от управляващите.
Въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при директно преминаване) в страните на акредитацията Ви и спомагателна такава (ако имате). Унгарската полиция разгласява информация на уеб страницата си, указваща влизане на територията на Унгария от страна на Австрия за интернационалния трафик на граничните пунктове Hegyeshalom, Sopron és Rábafüzes. Влизане на територията на Унгария от страна на Словения за интернационален трафик на граничните пунктове Tornyiszentmiklós и Rédics.
Египет : В случаите на цялостно или отчасти затваряне на границите вероятните обходни направления към прилежащи страни единствено по въздух и море. Всички сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт към прилежащите страни са затворени от тях,/ без Либия/.
Пакистан : Към момента- 13 март има наложени ограничавания във връзка с прекосяването на граничните пунктове по суша към Китай, Афганистан и Китай. Индия е подхванала ограничения по прекъсване на издаването на туристически визи за гости на страната. Затворени за прекосяване са сухопътните граници с Китай, Афганистан и Китай.
Йордания : Въведени са ограничаващи ограничения за влизане по отношение на жителите на: Китай, Италия, Ю. Корея, Иран, Германия, Франция и Испания; Сирия, Ливан, Ирак и Египет. Не се изключва и разширението и към други страни! Въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при директно преминаване) в страните на акредитацията Ви и спомагателна такава (ако имате). Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт са затворени. Допускат се изключения за публични лица и дипломати. Властите оповестиха, че няма да позволяват фериботи да дебаркират на пристанище Акаба. Транспортният трафик (карго) със Сирия не е прекратен.
От Йордания към прилежащите страни по суша няма опция за прекосяване Единствено може по въздух от две точки в Йордания: летище Акаба и Летище QAIA(Аман). Последният вероятен полет на Rayan air от Акаба до София е разгласен за неделя, 18 март. Полетите към европейските страни от летище QAIA се лимитират.
Иран : На интернационалните летища в Иран не са въведени ограничавания за излизане от страната. Влизането се реализира при естествени условия. Към 13.03.2020 година всички сухопътни граници на Иран са затворени от прилежащите страни за прекосяване на хора и транспортни средства. Допълнителни ограничаващи ограничения не са въвеждани в деяние по самодейност на Иран. Към момента няма отворени сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт към прилежащи страни.
Държавната самолетна компания Iran Air към момента лети до Франкфурт; възнамеряват се полети до Париж. Като цяло компанията изпитва съществени усложнения да реализира полети до Европейски Съюз, които с изключение на от разпространяването на COVID-19 са подбудени и от проблеми от механически темперамент (свързани със санкционните закони на САЩ). Катарските авиолинии не престават да извършват постоянни полети един път на ден по маршрут Доха-Техеран-Доха, само че заради огромния брой на искащи закупуването на билети е мощно затруднено. Предвид тези проблеми за използването на постоянни полети най-удачно би било организирането на профилиран полет.
Норвегия: Въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при директно преминаване) в страните на акредитацията Ви и спомагателна такава (ако имате).Не са въведени рестрикции и ограничавания за елементарните жители. Международните летища работят в естествен режим. Маршрути за сухопътен и морски превоз:
Сухопътен към Швеция; Ферибот – Дания; Ферибот – Германия.
Косово, Прищина : Забранени са пътуванията по въздух и суша до страни с висок и междинен риск. От през днешния ден всички Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Косово и Албания са затворени краткотрайно до 24:00 ч. на 15.03.2020 година, като се пропущат единствено коли на „ Бърза помощ “ и товарни коли, пренасящи артикули. До второ разпореждане е неразрешено пътуването по въздух и суша до страни с висок и междинен риск. Въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при директно преминаване) в страните на акредитацията Ви и спомагателна такава (ако имате). Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Косово и Албания са затворени краткотрайно до 24:00 ч. на 15.03.2020 година, като се пропущат единствено коли на „ Бърза помощ “ и товарни коли, пренасящи артикули. Всички останали Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Косово и Република Северна Македония, Черна Гора и Сърбия действат обикновено, без ограничавания.
Маршрутите за пътешестване от Косово до България са през Република Северна Македония (Прищина-ГКПП „ Хани и Елезит “-ГКПП „ Гюешево “- София) и през Република Сърбия (Прищина-ГКПП „ Мердаре “-ГКПП „ Калотина “- София). Към момента всички Граничен контролно-пропусквателен пункт на посочените направления действат обикновено и без ограничавания.
Турция: Преустановени са полети до страни от Европейски Съюз – Германия, Франция, Испания, Норвегия, Дания, Белгия, Австрия, Швеция и Холандия – до 17.04. т.г. Затворена е границата с Иран и Ирак. Въведена е стерилизация за всички МПС. Експресният трен Истанбул – София е спрян краткотрайно, като защитна мярка против разпространяването на Коронавирус. Към момента няма затворени Граничен контролно-пропусквателен пункт към България от турска страна. При вероятно затваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт по турско-българската граница единствен вероятен обходен сухопътен маршрут от Турция за България остава Граничен контролно-пропусквателен пункт Ипсала-Кипи на турско-гръцката граница, защото Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле-Кастаниес е затворен и блокиран от незаконни мигранти. Предвид епидемиологичната конюнктура в Гърция този вид не може да се преглежда като опция.
Русия : Руската федерация затвори съвсем всички въздушни направления с Китай, като се изключи полетите на Аерофлотдо Пекин, Хонконг, Шанхай и Гуанджоу, както и постоянните полети от Китай до летище Шереметиево в Москва. Считано от 13 март, Руската федерация краткотрайно лимитира въздушния трафик с Италия, Германия, Испания и Франция. Руските самолетни компании ще могат да извършват директни полети единствено от терминал F на летище Шереметиево до Рим, Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Мадрид, Барселона, Париж. Считано от петък, съветските управляващи ще вкарат краткотрайна възбрана за издаване на визи на италиански жители, като се изключи дипломатически, служебни и филантропични случаи. В Русия са спрени граничните пунктове за чужденци, идващи от Италия. Ограничението не се ползва за жители на държави-членки на Евразийския стопански съюз.
Италия : Забранено е пътуването от и за Италия, Швейцария, Франция, Германия, Испания, Китай включително Хонконг, Сингапур, Япония, Иран, Южна Корея. Забранени са полетите от и до Италия, Швейцария, Франция, Германия, Испания Разрешени са само карго полетите от тези страни за храни и медикаменти. По отношение на Италия е неразрешен морския пътнически превоз.
Малта : Към момента няма подадена информация за възбрана на полети от Малта към България. Забранени са пътническите полети от и до Китай. Карго полетите са възобновени от 1.02.2020 година Възможни направления посредством ферибот от Италия към Гърция. Линиите, заминаващи от Венеция, Анкона, Бари и Бриндизи са оперативни все още.
ОЩЕ: Втори смъртен случай след ковид в България
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР