Във връзка с изявления в медиите, съдържащи неверни твърдения, че

...
Във връзка с изявления в медиите, съдържащи неверни твърдения, че
Коментари Харесай

ДАНС: Агенцията не прави оценки на политически решения

" Във връзка с изказвания в медиите, съдържащи погрешни изказвания, че Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) е изразявала мнения по политически въпроси, сме длъжни да заявим следното: Първо, управлението и чиновниците на ДАНС извършват правилно предоставените им от държавните управляващи отговорности, като се придържат прецизно към законите на Република България и уговорките, произлизащи от участието на страната ни в Европейски Съюз и НАТО. ДАНС не прави оценки на политически решения на Народното събрание, държавното управление или на президента ", се споделя в мнение на организацията.

" Второ, предлагането на Европейски Съюз по отношение на премахването на трудностите пред районен съд Македония за започване на договаряния за участие, известно още като „ френското предложение ", не опонира на ползите и не заплашва сигурността на Република България и е утвърдено от всички български управляващи.

Твърденията, че ДАНС има отношение към политическия развой, довел до формулирането на това предложение, а още повече, че Агенцията е имала сериозна позиция по този въпрос, са спекулации, които не дават отговор на истината ", се показва още в позиция на ДАНС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР