Във връзка с инцидент, свързан с подпалване на входната врата

...
Във връзка с инцидент, свързан с подпалване на входната врата
Коментари Харесай

Генчовска отива в Битоля заради подпаления български център

Във връзка с случай, обвързван с подпалване на входната врата на Културния център " Иван Михайлов " в град Битоля, Република Северна Македония, през днешния ден министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на случая и ще организира диалог с представителите на сдружението, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Рано тази заран бе запален Културният център " Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония. Това излиза наяве от обява на организацията във фейсбук.

" Очакваме институциите допустимо най-скоро да проверяват изцяло случая и да изправят причинителите пред съда! ", пишат още те.

Преди няколко месеца още веднъж имаше похищения върху постройката на Културния център в Битоля. Първо на 29 януари в центъра на Скопие беше счупено стъклото на автомобила на ръководителя на Сдружението за българо-македонско другарство Добри Митрев, а по-късно бяха изпотрошени стъкла и по самата постройка.

На 4 и 5 юни министър Генчовска ще бъде на работно посещаване в Република Северна Македония по покана на своя сътрудник Буяр Османи. Посещението е за продължение на разговора сред министерствата на двете страни по отношение на отворените двустранни въпроси, свързани с осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Във фокуса на диалозите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР