Във връзка с информации, отразени в медиите, позиции на адвокатски

...
Във връзка с информации, отразени в медиите, позиции на адвокатски
Коментари Харесай

УС на Камарата на следователите брани Сарафов и прокуратурата

Във връзка с информации, отразени в медиите, позиции на адвокатски колегии и възходящото отрицателно отношение в обществото към Прокуратурата на Република България, показваме следната позиция:
Страната ни е правова страна, в която се съблюдават Конституцията, законите и подзаконовите актове. Всеки орган или институция има съответно регламентирани пълномощия, в границите на които извършва функционалностите си. В прокуратурата работят достатъчночестни и безпристрастни хора, в чиито интегритет имаме вяра. Това написа в позиция изпратена до медиите УС на Камарата на следователите.
 
 
Вместо да се насочат обвинявания към прокуратурата като цяло, призоваваме всички лица, разполагащи с информация за нерегламентирана активност на магистрати, юристи и политици, да я дават пред способените органи, с цел да могат да се правят задълбочени и ефикасни инспекции, както и да се организира цялостно, обективно и независимо следствие, декларират следователите.
 
Следва да се открият и ревизират всички обстоятелства и условия към изказванията на съответни лица, след което те да се оповестяват обществено, тъй като в противоположен случай би могло да се засегне положителното име на съответни магистрати и да се дискредитира прокуратурата в обществото. Отговорност на държавните институции е да се подхващат ефикасни дейности в границите на пълномощията им против съответни отговорни лица, с цел да се почисти системата от нежелателни феномени като корупция и въздействие в нея, написа още в позицията.
 
Призоваваме представители на правосъдната, законодателната и изпълнителната власт, на адвокатурата, както и жителите, да дават на прокуратурата всички данни и информация, с които разполагат, като институциите подхващат съответните дейности в границите на своите компетентности. В съответния случай на този стадий с внушения и спекулации се петни името на всички работещи в прокуратурата, а и на юристите и наша обща цел е да се открият отговорните лица, да се оздрави и стабилизира правосъдната система, да се възвърне доверието на обществото в нея, да се организира до дъно правосъдната промяна и да бъдат защитавани дейно правата на жителите, декларират от УС на Камарата на следователите.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР