Във връзка с горещините и температурата на жп релсите, всекидневно

...
Във връзка с горещините и температурата на жп релсите, всекидневно
Коментари Харесай

Ограничават скоростта на влаковете заради жегите

Във връзка с горещините и температурата на жп релсите, ежедневно и за избран интервал от време на разнообразни места се вкарват понижения в скоростта на придвижване на влаковете. Това заяви БНР, базирайки се на Националната компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ).

Ограниченията не са за избрани райони, защото всичко зависи от температурата, прецизират от сдружението. Служители на НКЖИ са натоварени със задачата да наблюдават температурите. На всеки час те вършат измервания по цялата инфраструктура.

От сдружението показват, че се мери температурата на релсата на обособени пунктове през 40 - 50 километра. Опасен период за високите температури е от 11:00 до 19:00 часам прецизират от НКЖИ.

Технически лица дават напътствие за понижение на скоростта на влаковете вследствие постигане на температури на релсите над 54 градуса. Първоначално ще се уведомяват двете най-близки гари, а след това влаковия диспечер, който уведомява всички превозвачи, в това число и локомотивните машинисти, показват от сдружението, отговорно за железопътната инфраструктура.

Според НКЖИ ограничавания на скоростта са нужни, защото има опасности от загуба на резистентност вследствие температурното продължение на релсите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР