Във връзка с големия обществен и медиен интерес около казуса

...
Във връзка с големия обществен и медиен интерес около казуса
Коментари Харесай

НЗОК: Дали сме две положителни становища за частната болница Мама и аз

Във връзка с огромния публичен и медиен интерес към проблема с частната болница " Мама и аз " Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) осведоми, че е дала две позитивни мнения за бъдещото лечебно заведение.

Първото позитивно мнение за МБАЛ " Мама и аз " е от 1 февруари 2023 година Документът е подписан от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова. В мнението се споделя, че в случай че комплексната оценка на потребностите на популацията от здравна помощ покаже съществуване на нужда от откриване на болничното заведение, съответните средства за финансиране на тази активност ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2026 година

Кой ще поеме отговорност за основаването на частната болница " Мама и аз "?

На 27 ноември 2023 година НЗОК изпраща до Mинистерството на опазването на здравето второ позитивно мнение за МБАЛ " Мама и аз ". То е подписано от шефа Станимир Михайлов. Второто мнение гласи, че в случай че комплексната оценка на потребностите на популацията от здравна помощ покаже съществуване на нужда от откриване на болничното заведение, ще е допустимо декларираните от лечебното заведение нови действия (за бюджета на НЗОК) да бъдат финансирани в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на болничното заведение за подписване на контракт със здравната каса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР