Във връзка с 1 юни - Международния ден на детето

...
Във връзка с 1 юни - Международния ден на детето
Коментари Харесай

Военни формирования отварят врати за най-малките на 1 Юни

Във връзка с 1 юни - Международния ден на детето във военни формирования в разнообразни гарнизони на страната ще се организира Ден на отворени порти.

Военните формирования от състава на Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян, Хасково, Ямбол, Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички искащи, оповестиха от МО. Военнослужещите ще срещнат децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат разнообразни мостри на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще показват своите умения. Младите другари на Сухопътните войски ще имат опция да прегледат и войсковите музеи.

Три от авиобазите на Военновъздушните сили (ВВС) отварят порти на 1 юни. 12-а авиобаза Долна Митрополия и 16-а авиобаза Враждебна посрещат посетители от 10.00 до 14.00 часа, а 22-а авиобаза Безмер - от 09.30 до 12.30 часа. Статичен показ ще запознае дребните и огромните фенове на авиацията с предназначението и характерностите на авиационната, самолетообслужващата и логистичната техника, с въоръжението и специфичното съоръжение на употреба във Военновъздушни сили. В 22-а авиобаза Безмер децата ще имат опция да покажат своя гений с рисунка на асфалт, като най-хубавите ще бъдат отличени с награди.

Във Варна Военноморските сили провеждат за децата Ден на отворени порти. Желаещите имат опция да посетят кораби от състава на Военноморска база - Варна и вертолетна авиобаза „ Чайка “ от 10.00 до 16.00 ч.

По случай Международния ден на детето Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) се включва в детски фестивал на знанието и придвижването в Пловдив на 4 и 5 юни (събота и неделя). От 10.00 до 16.00 ч. децата ще имат опция да чуят забавни лекции, да видят и вземат участие в демонстрации, взаимно с военнослужещите от СКСО да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, откриватели на пещери, да опознаят отвесния свят на алпинизма и катеренето и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР