Във Враца ще бъде третият български завод на Монбат след

...
Във Враца ще бъде третият български завод на Монбат след
Коментари Харесай

"Монбат" започва подготовката на нов завод във Враца

Във Враца ще бъде третият български цех на " Монбат " след тези в Монтана и Добрич

© Георги Кожухаров Производителят на батерии " Монбат " стартира да приготвя плана си за създаване на нов цех във Враца. След като преди година компанията разгласи желанията си пред общината, в този момент към този момент има подадено и съответно капиталово предложение в районната екоинспекция. Предвижда се на повърхност от 40 дка да бъде издигнато дружество за произвеждане на биполярни акумулатори по лицензна технология. Проектът ще се извършва от новосъздадено дъщерно сдружение, а до осъществяването му предстоят още редица процедури, в това число правене на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Засега от компанията не дават информация за проектите си и за възможни периоди.

Проектът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инвестиционното предложение е импортирано в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Враца, при започване на март и е оповестено на уеб страницата на общината. Проектът е подаден от дъщерната компания " Монбат Ен Би Пи " и планува създаване на апаратура за произвеждане на биполярни оловно-кисели акумулаторни акумулатори. Преди време " Монбат " купи лиценз за технологията GreenSeal на американската развойна компания Advanced Battery Concepts, която има приложение в региона на ВЕИ, електрическите коли, индустриалните UPS системи и други

Новият цех ще се намира на към 1 км югоизточно от Враца в местността Манастирски дол. " Монбат " към този момент е купила нужния й имот от 40 дка, на който ще бъде ситуирана площадката, демонстрира информация в Имотния указател.

Какво следва

Подробности за самия план към този момент няма, като по информация на общината отпреди година инвестицията ще бъде от порядъка на 40 млн. лева и ще сътвори 150 работни места. Стартовият потенциал на новата мощ ще бъде 1 млн. акумулатори годишно, само че последователно ще се усилва.
До построяването на завода обаче сигурно ще минат месеци. Като начало планът предстои на наложителна процедура по Оценка на въздействието върху околната среда. За да стартира самото строителство, обектът би трябвало да получи позволение за градеж. Предимството е, че до имота има пътища и няма да е належащо да се строи нова инфраструктура.

Компанията, която ще извършва плана - " Монбат Ен Би Пи ", е записана при започване на февруари тази година с предмет на активност произвеждане на биполярни акумулаторни акумулатори. Капиталът й е 50 хиляди лева, а едноличен притежател е " Монбат ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР