Във Враца се провежда тридневен обучителен семинар Пространствено планиране: Инструменти

...
Във Враца се провежда тридневен обучителен семинар Пространствено планиране: Инструменти
Коментари Харесай

Враца – домакин на обучителен семинар на Международната банка за възстановяване и развитие

Във Враца се организира тридневен обучителен семинар „ Пространствено обмисляне: Инструменти за взимане на решения основани на данни “.

Събитието се провежда от Международната банка за възобновяване и развиване, с поддръжката на Climate Support Facility и партньорството на локалната администрация.

Форумът откри заместник-кметът Цветан Стойчков, който приветства уредниците и специалистите от общините – Варна, Сливен и Ловеч и срещна присъстващите с осъществените планове на Община Враца за воден цикъл, модернизацията на градския превоз и компостиращата апаратура.



В идващите дни участниците ще обменят опит и положителни практики в областта на градското обмисляне. В семинара вземат участие лектори от Световна банка, специалисти от районното министерство, урбанисти и представители на университетските среди.

Обучението е част от пилотния план „ Компактни градове в България “, като фокусът е ориентиран към въвеждането на принадлежности и процеси за ускорение използването на промени в градоустройството и планирането.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР