Във военна крепост се превърна Солун, след като над 3500

...
Във военна крепост се превърна Солун, след като над 3500
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност в Солун заради 86-тия международен панаир

Във военна цитадела се трансформира Солун, откакто над 3500 полицейски чиновници бяха ситуирани по улиците на града поради Солунския панаир, чието разкриване е довечера.

От 15.00 ч. центърът на града да бъде стеснен за МПС, а други пътни артерии към Солун към този момент са затворени. За улеснение на трафика Солунската пътна полиция ще предприеме засилени ограничения за трафик, а на основните кръстовища към този момент има патрулиращи служители на реда.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис дойде в Солун и посети част от изложбените базари и ще организира срещи.

Очаква се министър председателят да разгласи пакет от стопански ограничения, по време на речта си на разкриване на Солунския интернационален панаир.

Една от ограниченията, която се разисква, е  „ бонус за храна “ на стойност 300 евро. Мярка, ориентирана към подкрепяне на уязвимите обществени групи, които са подложени на максимален напън от нарастването на цените и инфлационния напън.

Отмяната за държавните чиновници и пенсионерите на „ вноска взаимност “,  спомагателен налог, който беше въведен по време на финансовата рецесия в Гърция.

За пенсионерите предстоят нараствания на пенсиите от 1 януари с над 6,5%, както и нарастване на минималната работна заплата, която се чака да надвиши 750 евро, с опция да доближи 770 евро. Целта на икономическия щаб е да облекчи семействата и бизнеса до лятото на 2023 година

След анулацията на панаира поради пандемията през 2020 година, през 2021 година той се организира под сянката на рестриктивните мерки и със едва интернационално присъединяване. Очакванията са тази година 86-ото му издание да означи мощен стопански напредък. Почетен посетител ще бъдат Обединените арабски емирства.

Солунския интернационален панаир ще се организира сред 10 и 18 септември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР