Във Висшия съдебен съвет (ВСС) започнаха дебатите по искането на

...
Във Висшия съдебен съвет (ВСС) започнаха дебатите по искането на
Коментари Харесай

Започна заседанието на ВСС за прекратяване на мандата на Гешев


Във Висшия правосъден съвет (ВСС) започнаха дебатите по настояването на правосъдният министър Надежда Йорданова за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Преди съвещанието основният обвинител иронизира правосъдния министър.

"Ако изтъквам вярно по памет министъра на правораздаването, това съставлява враждебно и надменно отношение към неправителствени организации. Така че чакам да повиша равнището си на обща просвета и правни познания в продължаващите съвещания на пленума на Висшия правосъден съвет. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. И то щеше да е тъжно за българската държавност. И в името на българската страна и държавност, или каквото е останало от нея, се надявам министъра на правораздаването, вместо да обикаля телевизионните студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания непрекъснато, с искрено политически темперамент, които евентуално уронват престижа на правосъдната власт и по този метод засягат всеки един български жител, тези свои изказвания да ги изяви в пленума на Висшия правосъден съвет, където е мястото за това нещо, а не да мълчи. "

Кадровиците би трябвало да се произнесат по пет проблема, за които министърът на правораздаването Надежда Йорданова твърди, че основният прокурор е нарушил Конституцията.

Ето какво сподели тя:

"С отстраняването на основния прокурор, на господин Гешев в качеството му на основен прокурор, ще решим това събитие, че България е извънредно време да получи основен прокурор, който изискуем на обществото, който споделя и отстоява високи морални стандарти и пази правата на хората, без да ги нарушава – основен прокурор, който не се прикрива зад полицейско принуждение. "

За да бъде отхвърлен Иван Гешев, са нужни най-малко 17 гласа във Висш съдебен съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР