Във Видин са регистрирани заболели от грип, но все още

...
Във Видин са регистрирани заболели от грип, но все още
Коментари Харесай

Видин е все още далеч от обявяването на грипна епидемия

Във Видин са регистрирани болни от грип, само че към момента е надалеч от стойностите, които постановат оповестяването на грипна зараза, сподели завеждащият на детското поделение в Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Петка “ доктор Пламен Филипов.
По думите му наред с грипната зараза има и редица други болести, които протичат с сходна клиника. Разпространени са доста аденовируси и RS вирус. В момента върлува грип А, който протича по-тежко спрямо вид B. Грипът не е рисков, рискови са затрудненията, посочи педиатърът. Ето за какво би трябвало да се стартира навреме лекуване. Първите признаци са висока температура, която мъчно се повлиява от нормалните антипиретици. В детското поделение постъпват децата, които имат затруднения след началната грипна зараза. В момента от лежащите 20 деца две са диагностицирани с грип, сподели още доктор Филипов. 
Важно е децата, които имат признаци, да се прегледат оптимално бързо. Има подобаващи лекарства срещу грипната зараза в аптечната мрежа, които обаче би трябвало да бъдат предписани от педиатър. Друг метод за предотвратяване е навременната противогрипна имунизация. Ваксините се слагат през септември или октомври, с цел да се покрие интервалът, в който се чака пика на грипната зараза. Той нормално е в края на януари. За Видин е особено, че от време на време настава през февруари, добави докторът. 
В града върлува и скарлатина, която е присъща за зимния сезон. Малките деца са доста уязвими, като най-разпространена е измежду възрастовата група от първи до четвърти клас. По-добрият вид е децата да прекарват от скарлатина. Тя изисква антибиотично лекуване и в дребен % дава затруднения. Имунитетът, който се основава, трае единствено шест месеца, посочи доктор Филипов.
В околните до България страни е публикувана инфекцията на морбили. Процентът на ваксинираните, които могат да се разболеят, е доста дребен. Дори да заболее ваксиниран човек, при него болестта протича по-леко. Морбили е рискова за неимунизираните.
" Призовам хората, които имат дребни деца, да не отсрочват имунизацията. Противопоказанията са единствено съществуване на остра зараза. Неимунизираните деца и тези, които са изчерпали имунитета и не са реимунизарани, са рискови за разпространяването на заболяването. Морбили не е безобидно заболяване ", изясни завеждащият на детското поделение на видинската болница. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР