Във Видин очевидно беше изпусната инфекцията. Вярно е, че има

...
Във Видин очевидно беше изпусната инфекцията. Вярно е, че има
Коментари Харесай

Министър Сачева разкри кога могат да бъдат отворени детските градини и защо има огнища на COVID-19 в социални и старчески домове

Във Видин явно беше изпусната инфекцията. Вярно е, че има нови 17 случая в дома за възрастни хора в град Кула. Има огнища, изключително в обществените и домовете за остарели хора, където болестта пламва извънредно бързо. Ние организираме проби във всички такива домове.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е. "Получих информация, че и в Радомир има 4 инфектирани обществени служащи. Факт е, че огромни огнища има единствено във Видин. Винаги сме давали указания за персонална хигиена и съблюдаване на ограниченията. Заразата е пренесена в домовете по най-различен метод. Всички ограничения са написани и разяснени. В момента ние разделяме болните от здравите хора. В Кула може да имаме проблем и да се наложи да командироваме личен състав от други краища на България ", съобщи Сачева.

Нова жертва на COVID-19 от Дома за остарели хора в Гара Орешец

"Около 92 000 са хората, които изгубиха работата си за този месец и половина, само че над 20 000 души си откриха нова работа. Сферите, в които се търсят хора, са обществени услуги, прът центрове, превоз, хранителни магазини, компании доставящи храни, опазване на здравето. Не съм съгласна, че от мярката 60/40 се възползват единствено избрани компании. Имаме над 9 000 компании подали заявки по мярката. Има музеи, театри, мебелни компании, театри, кина, етнографският комплекс Етъра. Всичко по мярката е транспарантно. Основно аплайват дребни и междинни компании. Манипулативно е да се приказва, че тази мярка е единствено за едрия бизнес. Мярката ще бъде удължена до 30 юни. За някои браншове е допустимо да се мисли за промяна на мярката на 80/20. Мярката ще бъде динамична и тя няма да остане в този си тип след 30 юни. И през днешния ден променихме изискванията за еднократната помощ от 375 лв.. Разширихме възрастта до 14 години и пемахнахме изискването да е привършен платения отпуск. Работим във всички направления за справяне с коронакризата ", безапелационна бе Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Ето кои родители могат да получат еднократна помощ от 375 лева поради COVID-19

"Най-вероятно до началото на юни няма да се отворят детските градини. Водим ежедневни диалози и се надявам в средата на месеца да имаме повече изясненост. Искаме да създадем някакъв хибриден вид, при който родители, които желаят да се върнат на работа и не ги е боязън да оставят децата си в градина, да могат да го създадат. Не чакам никакъв срив във връзка с хората с увреждания. За тях парите си обезпечени до края на годината и няма да има никакви проблеми ", приключи общественият министър.

Родители чакат с неспокойствие решението за яслите и детските градини
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР