Във Видин граждани излизат на протест с искане да се

...
Във Видин граждани излизат на протест с искане да се
Коментари Харесай

БСП организира протести в защита на болницата във Видин

Във Видин жители излизат на митинг с искане да се резервира целостта на останалата към този момент единствена болница в региона, заяви БНР. В същото време повече от 100 експерти по здравни грижи, както и лекари са подали групова оставка от Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Света Петка ". Предизвестието им е в действие от петък.

Радиото оповестява, че Българска социалистическа партия е уредник на митингите през днешния ден и на следващия ден за опазване на цялостния размер действия в здравното заведение през днешния ден и на следващия ден от 12.30 ч. до 13.30 ч. пред централния вход на видинската болница.

Ако се стигне до преструктуриране във видинската болница, то ще е под управлението на здравното министерство, разяснява шефът й Цветан Василев. Според него има отделения, които и в този момент не работят добре.

" Аз съм склонен с министъра, че има отделения, които не работят както би трябвало. А не работят, тъй като няма лекари. Това са разнообразни неща. Едното са обстоятелства, другото са възможни бъдещи дейности, които изобщо не са коментирани. Ако ще се взема решение нещо, то ще се взема решение в бъдеще време и всичко ще се уточни, проучва и по този начин ", изясни той. Според лекари и медицински експерти промени са нужни, само че не и затваряне на отделения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР