Във Велинград вече всичко е готово за предстоящите Великденски празници.

...
Във Велинград вече всичко е готово за предстоящите Великденски празници.
Коментари Харесай

Във Велинград Хотелите се напълниха и за Великден

Във Велинград към този момент всичко е готово за идните Великденски празници. Готвим се за следващия пик на туристически резервации и визити още от 8 март, описа за " Пазарджишка Марица " Златко Златанов, ръководител на хотелиерите в спа столицата на Балканите. И добави нещо, което от години се регистрира от националната статистика. От направените към този момент резервации излиза наяве, че гостите избират висококатегорийните хотели с 4 и 5 звезди. В тези комплекси свободни стаи от дълго време няма. Подготвени са разнородни стратегии, с цел да останат гостите удовлетворени.

Традицията повелява за Великден и Гергьовден хотелите да поглезят гостите си с агне на чеверме. Цените за почивните дни към Възкресение Христово стартират от 290 лева на човек и стигат до 500 според от броя нощувки и от звездите на хотела.

Председателят на хотелиерите във Велинград Златко Златанов разяснява и неотдавнашния случай на недоволство от изискванията в 4-звезден локален хотел, който влезе в топ новините на множеството малките екрани и други електронни медии.

Нарушения в хотела има, само че не би трябвало да се преекспонира, безапелационен бе Златанов. По думите му има пропуски, само че не е било нужно туристите да подвигат непотребен звук. Щом са видели нередности, просто е трябвало да уведомят съответните институции и проверяващите да отидат на място. Когато сигналите се удостоверяват и са установени пропуски, незабавно се издават наставления и по-късно притежателят ги извършва, изясни Златанов. Според него гостите са потърсили възмездие поради това, че кученцето им не е било позволено в хотела. 

" Никой не може да задължи хотелиер да одобри посетители с домашни любимци ", безапелационен е Златанов. И аз имам йоркширски териери, само че когато ги взимам със себе си на отмора, постоянно първо запитвам дали одобряват домашни любимци. Има бутикови хотели в целия свят, които даже деца не позволяват. Според Златанов, в случай че групата туристи е поискала да приказва със притежателя, е щяло да се откри решение на противоречивата обстановка с тяхното кученце. " Най-малкото щеше да ги препрати към някой различен хотел, където одобряват животни ", изясни шефът на сдружението на хотелиерите във Велинград.

Експерти от Министерството на туризма ще ревизират изискванията за настаняване в четиризвездния хотел, за който има постъпило недоволство, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

През уикенда клиентите на 4-звезден спа хотел във Велинград се оплакаха от ниска хигиена в стаите, развалено съоръжение и липса на съответно обслужване. Според тях ситуацията не дава отговор на категорията на хотела. Недоволните клиенти упорстват да бъдат обезщетени за направените разноски. Групата туристи твърди, че чаршафите са били мръсни, имало е измъкнат контакт, изгорена лампа, строшен душ и други.

„ Стаята, в която ни настаниха, беше не повече от 12-13 квадрата. Това е неприемливо за 4-звезден хотел. Преместиха ни в друга стая, която беше непочистена, банята беше в непоносимо положение “, описа Даниела Милиславова пред медиите. 

Все отново притежателят на хотела Рашо Григоров е предложил да върне парите на недоволните посетители. Те обаче упорстват и за обезщетение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР