Във Великобритания растящите цени на захарта ускоряват инфлацията при храните

...
Във Великобритания растящите цени на захарта ускоряват инфлацията при храните
Коментари Харесай

Горчиво: Цената на захарта във Великобритания вдига рекордно инфлацията при храните

Във Англия растящите цени на захарта форсират инфлацията при храните до рекордно равнище, което е неприятна вест за пазаруващите преди Великден, които се запасяват обичайно със шоколадови произведения.
По данни на Британският консорциум за търговия на дребно цените на шоколада, сладкарските произведения и газираните питиета са скочили внезапно преди Великденските празници. По-скъпата захар и по-високите индустриални разноски са довели до нарастване на инфлацията при храните до 15% през март в съпоставяне със същия интервал предходната година.
Цените на захарта са се удвоили през последните две години на фона на световното стесняване на предлагането и прогнозите са да не престават да се повишават.
Очаква се също да бъде повишен вносът на захар, защото локалните производители регистрират сериозен спад в производството.
Цените на плодовете и зеленчуците също не престават да се повишават поради техния дефицит.
Главният изпълнителен шеф на Британския консорциум за търговията на дребно Хелън Дикинсън обаче изрази оптимизъм, че скоро ще бъде обуздано покачването на цените през идващите месеци, изключително с навлизането в сезона, когато стартира развъждането на избрани артикули във Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР