Във Великобритания прогнозите за политическото бъдещето на премиера Борис Джонсън

...
Във Великобритания прогнозите за политическото бъдещето на премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Премиерът купонджия остава на поста си, но политическата буря не е преминала

Във Англия прогнозите за политическото бъдещето на премиера Борис Джонсън не са обнадеждаващи, макар че нощес той оцеля при вота на съмнение измежду депутатите от своята Консервативна партия

В публикация в днешния " Таймс " някогашният водач на Консервативната партия Уилям Хейг написа, че въпреки и Борис Джонсън да оцеля, вредите от вота за премиерството му са непоправими.

Неодобрението измежду депутатите на премиера е доста по-голямо, в сравнение с при сходни гласувания при всички негови прародители, отбелязва Хейг и го приканва да подаде оставка.

В своите разбори през днешния ден политическите наблюдаващи показват, че бурята към Джонсън напълно не е минала и през идващите седмици го чакат доста провокации.

Първото е на 23 юни, когато се организират изключителни избори за две депутатски места, които до момента бяха държани от консерватори. Прогнозите са, че те ще ги изгубят за сметка на опозицията.

Поведението на Борис Джонсън към " Партигейт " пък ще бъде прегледано в парламентарната комисия по стандартите. Както уточни някогашният министър на правораздаването Дейвид Гоук, следствието на тази комисия дали министър председателят съзнателно е лъгал в Народното събрание е от огромно значение за неговото бъдеще.

Ако членовете на комисията преценяват, че той е подвел депутатите, тогава или кабинетът ще се опита да го принуди да подаде оставка или " Комитет 1922 " ще промени сегашните правила и ще допусне нов избор на съмнение.

Верните министри и сподвижници на Джонсън приканват да се постави линия на предишното и страната да продължи под негово ръководство, с цел да извърши обещанията си към хората, като осъществя техните цели.

Както обаче означи политическият анализатор на Би Би Си Роб Уотсън, до момента в който при предходните вътрешни войни в Консервативната партия постоянно е ставало дума за политика и най-много за Европейски Съюз, този път казусът е от чисто човешки темперамент, тъй като става дума за персоналните качества на премиера, а това е извънредно неприятна вест за него.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е удовлетворен, че английският министър председател Борис Джонсън остава на поста си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР