Във Великобритания повече от 8 000 медицински сестри от чужбина

...
Във Великобритания повече от 8 000 медицински сестри от чужбина
Коментари Харесай

Великобритания нае медицински сестри от чужбина в претоварените заради пандемията болници

Във Англия повече от 8 000 медицински сестри от чужбина са били назначени от националното опазване на здравето, с цел да се запълнят празнините в претрупаните от работа лечебни заведения към пандемията от ковид, оповестява вестник „ Индипендънт “. 

Ръководителите на националното здравепозване са се втурнали да търсят медицински сестри по света след първата вълна на пандемията предходната година, когато се усети изострен дефицит на личен състав за обслужване на пациентите в сериозно положение, написа „ Индипендънт “. 

Назначенията са станали в интервала от април предходната година до януари през актуалната, което ознава приблизително по 1 000 медицински сестри месечно. На лечебните заведения в Англия са били отпуснати 28 милиона предишния октомври, с цел да покрият разноските за полети, прехвърляния и жилищно настаняване на сестрите от чужбина, с цел да се обезпечи по-бързото им идване на Острова. 

В същото време вестникът повдига въпроса до каква степен етичен е бил този ход в случай, че Световната здравна организация предизвести, че в международен мащаб има дефицит от към 6 милиона медицински сестри. 

Ники Кредланд от Британската асоциация на медицинските сестри в интензивните отделения отделения подлага на критика тези назначения, тъй като счита, че защото това е свеновна пандемия е належащо всяка страна да разполага с експертни грижи за пациентите и вземайки от една страна с цел да дадеш на друга не е етично. 

Преди пандемията имаше дефицит от към 40 000 медицински сестри във Англия. 

Въпреки наблюдаващия се интерес в последно време измежду локалното население към курсовете за образование на медицински сестри без наемане на работна мощ от чужбина рецесията не може да бъде решена. 

Освен това се акцентира и финансовата страна на въпроса откакто бюджета на държавното управление планува нарастване на заплатите на медицинскиет чиновници единствено с 1 %.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР