Във Великобритания около 5000 медицински сестри и акушерки от страни

...
Във Великобритания около 5000 медицински сестри и акушерки от страни
Коментари Харесай

Около 5000 медицински сестри и акушерки от ЕС са напуснали британското здравеопазване за 2 години

Във Англия към 5000 медицински сестри и акушерки от страни от Европейски Съюз са напуснали английското опазване на здравето за последните две години, като болшинството от тях са показали Брекзит като причина.

Отчетеният спад от 13 % спрямо 2017 година още веднъж извади на показ аргумента, че решението за овакантяване на Европейски Съюз задълбочава рецесията в английското опазване на здравето.

„ Много европейци се почувстваха нежелани след резултатите от референдума, тъй че не е изненада, че сестри и акушерки считат, че другаде ще се усещат по-добре “, съобщи Сара Гордън от профсъюза „ Юнисон “.

От Кралския лицей за акушерки, дал данните, обявиха, че от началото на тази година единствено 33 акушерки от Европейски Съюз са почнали работа, до момента в който в предходните години те са идвали със стотици. Над 50 % от тези, поискали да оповестят повода за напускането си, са показали Брекзит. На този декор обаче се усилва броят на медицинските сестри и акушерки от страни отвън Европейски Съюз, демонстрира статистиката. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР