Във Великобритания един човек е загинал след нападение със запалителни

...
Във Великобритания един човек е загинал след нападение със запалителни
Коментари Харесай

Един загинал след нападение над център за мигранти в Дувър

Във Англия един човек е умрял след нахлуване със запалителни бомби против център за мигранти на министерството на вътрешните работи в Дувър, графство Кент, съобщи БНР.
По думите на очевидци две или три запалителни бомби са били хвърлени по центъра от мъж, който малко по-късно бил открит мъртъв в бензиностанция наоколо. В колата на нападателя е било намерено още едно таково устройство, което е било обезвредено от сапьори. Двама души, които са се намирали в центъра за мигранти по това време, са леко ранени. Възникналият пожар бил сподавен бързо.
Полицията в графство Кент, която води следствието, за момента не третира случая като тероризъм. Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман назова нападението „ обезпокоително “.
Фотограф на организация „ Ройтерс “, станал очевидец на случая, заяви, че мъж е хвърли запалителните бомби с прикрепени към тях фойерверки, преди самичък да постави завършек на живота си.
Депутататът Натали Елфик, в чиято община е станал случая, също съобщи, че има информация, че нападателят се е самоубил.
В изявление за Радио LBC Елфик добави, че не е прочут претекста на нападателя, за който също няма никакви сведения, само че центърът е добре прочут като място, където прекосяващите Ламанша с дребни лодки биват настанявани преди да ги трансферират в различен център с името „ Манстън “, на към 24 километра, за култивиране на случаите с търсещи леговище.
Центърът в Дувър подължава да е отворен, само че към 700 души са били трансферирани в „ Манстън “ от съображения за сигурност, до момента в който се води следствието.
В събота близо 1 000 мигранти са прекосили Ламанша от Франция, по данни на английското министерство на защитата. С това общият им брой за октомври става към 6 400.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР