Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта

...
Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта
Коментари Харесай

До седмици Лондон одобрява четвърта ваксина срещу коронавирус

Във Англия до седмици се чака да бъде утвърдена четвърта ваксина против COVID-19, чиито тествания демонстрират, че тя е ефикасна и против новия вариант на вируса, открит в Югоизточна Англия.
Ако новата ваксина „ Новавакс “ бъде утвърдена от регулатора за медикаментите, през втората половина на годината могат да се чакат първите дози. Ваксината ще бъде създавана в Стоктън-он-Тийс и английското държавно управление към този момент поръча 60 милиона дози.
Повече от 15 000 доброволци участвата в третата фаза на тестване на „ Новавакс “ на възраст от 18 до 84 години, четвърт от които над 65 години.
Ефективността на имунизацията се пресмята на 89,3 %. В обособени проби тя е посочила и 60% % успеваемост против южноафриканския вариант.
Министърът, отговарящ за всеобщото имунизиране, Надим Захауи бе един от участниците в тестванията. Във Англия към този момент са утвърдени три ваксини - „ Пфайзер/Бионтех “, „ АстраЗенека/Оксфорд “ и „ Модерна “.
Подобно на „ АстраЗенека “ и „ Новавакс “ не изисква специфични условия и може да се съхранява в елементарен ледник, а това значи и доста по- елементарно превозване и систематизиране. Използването на имунизацията планува втората доза да се слага три седмици след първата. Междувременно броят на имунизираните с първа доза от към този момент употребяваните в страната ваксини доближи 7.5 милиона души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР