Във Великобритания до 2028 г.ще влязат в експлоатация летящи таксита,

...
Във Великобритания до 2028 г.ще влязат в експлоатация летящи таксита,
Коментари Харесай

Летящи таксита във Великобритания и други страни набират скорост - кога ще станат нещо обичайно

Във Англия до 2028 г.ще влязат в употреба летящи таксита, разгласи държавното управление на страната проектите си по въпроса, написа Daily Mail. Както се прецизира, такситата ще летят с лидер от 2028 година, а до 2030 година ще преминат и на безпилотен режим.

Летящите таксита ще пътуват три пъти по-бързо от елементарните коли. В същото време, летящото такси ще бъде по-евтино, по-екологично и по-тихо от хеликоптерите.

Освен това, държавното управление на Англия възнамерява да употребява високотехнологични дронове за битка с престъпността. Отбелязва се, че концепцията за летящи таксита и дронове, работещи дружно със самолети и хеликоптери в близко бъдеще, е разследване на внезапното усъвършенстане на технологиите при батериите, " които в този момент са по-мощни и по-леки от всеки път ".

Понастоящем няколко компании във Англия към този момент резполагат с летящи таксита и електрически транспортни средства с отвесно политане и кацане, обаче въпросните компании нямат лиценз за тяхната употреба. Една от тези разработкаи е летящият автомобил VX4 на Upper Aerospace, който може да доближи скорост от 240 км/ч.

Предназначението на гражданските дронове пък ще е, да се включат в битката с престъпността, да доставят пощенски колета и да вземат участие в ремонтирането на инфраструктурата.

Изднаито отбелязва, че през предходната година дронове на полицията в Уест Мидландс са съумели да разпознават двама извършители и още един обвинен, " което би лишило на служителите на реда на място доста повече време ".
 Германската Lilium получи утвърждение от Европейски Съюз за планиране и употреба на летящи таксита
Германска компания получи утвърждение от Европейски Съюз за планиране и употреба на летящи таксита

Одобрението публично признава способността на компанията да проектира и създава безвредни летателни транспортни средства

А преди дни създателят на индийската компания ePlane Сатя Чакърварти разгласи, че първото въздушно такси e200 ще бъде пуснато в Индия след 7-8 месеца. По думите му, в границите на плана е планувано да се решат механически и логистични проблеми, тъй че да бъде основано плътно и дейно въздушно такси.

" Трябваше да създадем въздушното такси доста плътно, с цел да може да каца на лимитирани пространства и да лети в претрупаното с летателни обекти индийско въздушно пространство. Освен това желаеме въздушното такси да може да изминава къси дистанции няколко пъти, преди да се зареди батерията още веднъж ", споделя Чакърварти.

Напредък при превоза с въздушни таксита има и Китай . На 29 февруари безпилотно въздушно такси направи първия си (тестов) полет сред Шенжен и Джухай в Китай. Уточнява се, че направилият полета електрическият аероплан eVTOL, има крейсерска скорост 200 км/ч, а оптималното разстояние на полета е 250 км.

Франция има намерение да пусне въздушни таксита за Лятната олимпиада през 2024 година, заяви Routersоще през лятото на предходната година. Въпросният апаратът, показан на Парижкия авиосалон в Льо Бурже, развива скорост до 110 км/ч, и може да лети на разстояние до 35 км.Въздушното такси ще може да каца в пространство с диаметър 15 м, което разрешава да се пътува с този тип превоз и в града.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР