Във Великобритания банда за киберпрестъпления Lockbit, която държи данни на

...
Във Великобритания банда за киберпрестъпления Lockbit, която държи данни на
Коментари Харесай

Разбиха банда за киберпрестъпления на Острова

Във Англия тайфа за киберпрестъпления Lockbit, която държи данни на жертвите си против откуп, беше разрушена от Националната организация за битка с престъпността и коалиция от интернационалните полицейски организации.

Публикация през днешния ден на уеб страницата на фамозния с изнудванията си Lockbit гласи: " Този уебсайт към този момент е под контрола на Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство, работеща в тясно съдействие с ФБР и интернационалната работна група за правоприлагане, известна като " Операция Кронос ".

Европол и други интернационалните полицейски организации от Франция, Япония, Швейцария, Канада, Австралия, Швеция, Нидерландия, Финландия и Германия помогнаха в рядката взаимна интервенция на правоохранителните органи.

 Говорител на Националната организация за битка с престъпността удостовери пред Скай нюз, че е разрушила бандата, само че добави, че интервенцията продължава. Представител на Lockbit разгласява известия в приложение за кодирани известия, в което се споделя, че има аварийни сървъри, които не са наранени от дейностите на правоприлагащите органи.

Lockbit е един от най-плодовитите и преобладаващи оператори в областта на изнудването на мощно конкурентния " под земята пазар ". Групата и нейните филиали хакнаха някои от най-големите организации в света през последните месеци. Бандата прави пари, като краде чувствителни данни и заплашва да ги популяризира, в случай че жертвите не съумеят да платят откуп.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР