Във Великобритания авиолиниите и туроператорите са продали повече полети и

...
Във Великобритания авиолиниите и туроператорите са продали повече полети и
Коментари Харесай

Хаос по британски летища заради продажби на полети над капацитета


Във Англия авиолиниите и туроператорите са продали повече полети и почивки в чужбина, в сравнение с е потенциалът им, по този начин министърът на превоза Грант Шапс изясни хаоса по летищата по време на ученическата почивка и преди почивните дни за платинения празник на кралицата, съобщи БНР.

Грант Шапс сподели, че е доста неприятна гледката на хора по летищата с анулирани или забавени полети, чиито проекти за отмора се провалят. Няколко авиолинии анулираха стотици полети, а съгласно наличната информация към 2 милиона британци имат намерение да пътуват в чужбина през идващите дни.

Най-сериозно е ситуацията с Tui и EasyJet.

Шапс съобщи, че държавното управление е пределно ясно, че управлението на самолетните компании би трябвало да се оправи с проблемите, каквото бяха следени и по време на Великден.

Той добави, че ще се срещне летищните управляващи, авиолиниите и наземния личен състав, с цел да се откри какви тъкмо са аргументите и по какъв начин да се постави завършек на анулацията и забавянето на полетите. Но посочи, че макар предизвестията на държавното управление туроператорите съществено са надхвърлили потенциала си, ангажирайки се с повече полети и почивки, в сравнение с могат да осъществят.

Основният проблем на авиационната промишленост е дефицитът на личен състав, тъй като самолетните компании не могат да наемат нужния брой, откакто по време на пандемията хиляди бяха пуснати в насилствен отпуск, когато полетите замряха.

Преди Covid-19 летищата и самолетните компании във Англия осигуряваха работа на към 140 000 души, само че от този момент хиляди работни места бяха орязани, в това число 30 000 единствено в авиолиниите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР