Във Великобритания 500 000 души са ваксинирани и с двете

...
Във Великобритания 500 000 души са ваксинирани и с двете
Коментари Харесай

Д-р Марков посочи как Великобритания се справя с вируса и ваксините

 Във Англия 500 000 души са имунизирани и с двете дози. Това е по-малко от 1% от популацията. Но броят на инфектираните в страната понижава, заради няколко аргументи - 20% отчасти покритие от имунизация, сред 5 и 10% са прекарали инфекцията, както и наложените ограничаващи ограничения ", заяви епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина д-р Петър Марков в ефира на  " България заран ".

Той разяснява и успеваемостта на имунизационната кампания по света. 

" Тези, които рано са създали покупко-продажби за ваксини, в този момент имат опция да имунизират всеобщо. Епидемията ни изненадва от самото начало. Ние се борим с всички вероятни средства. Във Англия да вземем за пример, се ваксинира с всички налични ваксини за първа доза и по-късно с каквото има като вид ваксина. Това е един доста прагматичен подход ", счита епидемиологът. 

По думите му можем да чакаме вирусът да се нагажда дълго време по отношение на изменящата се обстановка. В началото не му е трябвало никакво приспособяване, тъй като никой не е имал имунитет. Сега му се постанова да мутира и това ще се случва все по-често. 

" Трябва да понижаваме броя на инфектираните в международен мащаб. Колкото повече хора са имали естествена зараза или са имунизирани, толкоз повече нараства броят на предпазените. Очаква се те да не боледуват тежко и да бъдат ниско заразни ", сподели доктор Марков пред . 

Той счита, че най-голямото достижение в позитивна посока е, че само за по-малко от година в международен проект има няколко работещи ваксини с огромна успеваемост.

" Имаме още да убеждаваме хората, че трябват ограничения, които да избавят човешки животи ", добави специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР