Във Вашингтон глобата за неносене на маска е солена -

...
Във Вашингтон глобата за неносене на маска е солена -
Коментари Харесай

1000 долара глоба за неносене на маска във Вашингтон

Във Вашингтон санкцията за неносене на маска е солена - 1000 $. Заради влошената конюнктура локални специалисти приканват жителите да носят маски даже вкъщи.
Броят на новозаразените с COVID-19 в Съединените щати остава рекордно висок. Каква е ситуацията през последните дни и по какъв начин се вършат избори по време на пандемия описа в ефира на "Събуди се " шефът на „ Новини и настоящи излъчвания “ Миляна Велева.
“Във Вашингтон маските са безусловно наложителни. Още при идването ни на летището всички хора бяха с маски освен вътре, само че и извън. Вероятно санкциите работят мотивиращо.
Американците нямат избор да не съблюдават разпоредбите, защото при тях заболеваемостта е много висока. Общият брой на инфектираните с ковид е 9 милиона. Втората вълна идва доста сериозно”, описа Миляна Велева.
Според американски учени, втората вълна поразява основно младежи, които нямат съпътстващи болести, разясни Миляна Велева. Екипът ни беседва с доктор Румен Хичев на тематика “за или срещу маските”. Българинът е в щаба за битка с COVID-19 оттатък Океана и към този момент 30 години работи в Съединени американски щати.
“Свалянето на гарда изигра неприятна смешка на доста страни по света, в това число на България и Съединени американски щати. От друга страна не би трябвало да ни изненадва този процес на нещата.
Предходни пандемии са протичали по сходен метод, като нормално втората вълна нанася по-големи вреди. От позиция на науката няма спор маските защищават. Те обаче не оферират 100 % отбрана, в случай че този против нас няма също маска.
Една микрокапчица, която излиза от устата на човек, е доста лека и тя може да се задържи дълго време във въздуха. Тази капчица съдържа повече от 300 000 вируса”, съобщи доктор Хичев.
“Америка загуби доста човешки животи. Толкова, колкото не е губила през всичките войни, които са се водили от Втората международна война насам ", заключи той. Относно изборите шефът на „ Новини и настоящи излъчвания “ изясни че Америка е много разграничена.
“80 милиона американци към този момент упражниха своето право на глас. Американската система е забавна. Не се гласоподава в един ден. Изборите ще приключат във вторник. Преди това хората гласоподават по пощата и в секции.
Възможно е във вторник да не стане ясно кой е новият президент, в случай че не дойдат всички писма. В страната се вихри скандал сред Националната поща и президентът Доналд Тръмп, който твърди, че тя може да саботира изборния развой. Страстите са разгорещени. Основният спор сред двамата претенденти е обвързван с ковид и стопанската система ", разясни Миляна Велева.
Според Тръмп, Джо Байдан няма да може да изведе Америка от тежката рецесия, която се задава. От друга страна Байдън нападна Тръмп, че се е провалил в оправянето с рецесията, породена от ковид, добави шефът на „ Новини и настоящи излъчвания “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР