Във Варна слагат край на разходките на кучета по плажа.

...
Във Варна слагат край на разходките на кучета по плажа.
Коментари Харесай

Варна забрани разходките на кучета по плажа

Във Варна поставят завършек на разходките на кучета по плажа. За идния летен сезон хората няма да имат право да пускат домашните си любимци край морето. Решението на общинската администрация среща както последователи, по този начин и хора, които искрено не са съгласни.

„ Получихме доста тъжби от жители, че по плажните линии на града се разхождат доста домашни любимци. Общинската администрация за следващ път дава отговор на публичния интерес. Много е мъчно това да се случи, тъй като постоянно има минимум две отзиви по въпроса ", разяснява зам.-кметът на Община Варна Тодор Иванов.

Забраната ще важи до 1 октомври, а от общината плануват и съществени наказания за нарушителите. „ Глобата е от 100 до 500 лева Ако към този момент санкциониран жител бъде открит наново - санкциите към този момент са двойно по-големи - от 500 до 1000 лева ", посочи Иванов.

Голяма част от притежателите на кучета обаче са срещу наложените ограничения. „ Мисля, че не е редно. В Австралия, да вземем за пример, има специфичен плаж за кучета. Общината би трябвало да се замисли за нещо сходно ", упорства Халена Митева.

Не са обаче малко и тези, които приветстват новата разпоредба. „ Не е прелестно за хората, които плажуват, да се разхождат кучета ", счита Яница Ямболиева.

От общината прецизират, че възбраната важи за всевъзможни домашни любимци - освен за кучета. Дали наредбата се съблюдава ще наблюдават униформени чиновници, които ще реализират надзор по плажовете.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР