Във Варна министърът на туризма Зарица Динкова заяви, че не

...
Във Варна министърът на туризма Зарица Динкова заяви, че не
Коментари Харесай

Министърът на туризма за ротацията: Слухове не коментирам

Във Варна министърът на туризма Зарица Динкова съобщи, че не е правила съкращения и разбърквания в Министерството на туризма.

Старае се да търси форми да подтиква адманистративния потенциал. Така министър Динкова отговори на журналистически въпрос плануват ли се рокади във ведомството ѝ. Във връзка с идната ротация сподели, че клюки не разяснява.

" В този кабинет съм по покана на премиера Денков и на вицепремиера Габриел. В тяхно лице до момента съм срещала само и единствено цялостна поддръжка, извънредно високи етични стандарти и професионализъм. Подкрепяли са всички начинания, с които съм излизала ", съобщи Зарица Динкова.

4,5% е растежът на туристите в зимните ни курорти през месец декември в съпоставяне със същия интервал на предходна година. Най-голямо е нарастването при гостите от Турция – близо 22 на 100. Има растеж и при туристите от прилежащите ни страни – Гърция, Румъния, Сърбия, Северна Македония, добави Зарица Динкова, която показа новата стратегия за подкрепяне на общините по Черноморието.

По нея ще бъдат финансирани общо 21 плана. Министър Динкова сподели още, че има и растеж на туристите от Испания и Италия за градски и уикенд туризъм у нас.

" Южноевропейските пазари демонстрират доста положително развиване. Имаме доста позитивни мнения от туроператорите от Испания. Там са цялостни чартърите на 48%. Ръст има и от Италия за градски и уикенд туризъм. Затова се фокусираме върху работата на тези пазари - Испания, Италия, Франция. Германия работим, както виждате, предпочитано. Включително с програмата за маркетинг и реклами и скандинавските страни, които са ни обичайни пазари. За Великобриатния сме доста дейни, прилежащите ни пазари, Полша, Централна Европа. Там работим с доста сериозен фокус, тъй като тези пазари имат огромен капацитет ", сподели още Зарица Динкова.

Текст: Елена Георгиева

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР