Във Варна днес е обявен Жълт код заради вятър и

...
Във Варна днес е обявен Жълт код заради вятър и
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“ от дъждовна Варна: Листа, локви, задръстени шахти и ... цистерна, която мие улицата

Във Варна през днешния ден е разгласен Жълт код поради вятър и превалявания. На процедура обаче духа по-слабо от през вчерашния ден, а дъждът... Дъждът си е напълно нормален за края на октомври.

Обичайни са и сезонните проблеми по улиците на града – локви по разрушените тротоари и към пропадналите и задръстени шахти. Ако се движиш удобно в колата си (и авансово си запомнил къде са подлите дупки в асфалта), евентуално въобще няма да усетиш стеснение в подобен есенен ден. Ако си пешеходец обаче е малко по-различно.

 На доста кръстовища водата – колкото и да е малко след релативно лекия дъжд, се събира тъкмо там, където би трябвало да пресечеш. Модерните надписи „ Погледни “, които украсяват неотдавна „ зебрите “ не се виждат, това демонстрира какъв брой е дълбока локвата.



Почистването на окапалите листа в края на октомври си е много сложна задача, тъй като те падат ли падат. А в дъждовно време става още по-сложно. Затова на обособени места във Варна могат да се видят всички стадии на процеса поотделно – от усърдно метене и прибиране в платнище, през събиране на мокри купчинки, до цялостно зарязване на торбата с жълтата шума за по-късно.



 

И в случай че всичко това е някак си обикновено за първото по-сериозно повреждане на времето след циганското лято, то някои неща са си неуместни. За такава обстановка ни заяви четец на „ Петел “. Той с изненада видял цистерна, която мие улиците на Варна... до момента в който вали дъжд. Странната панорама е запечатана от читателя ни и на фотография, която публикуваме макар неприятното качество, просто тъй като си е същински куриоз.



Може би служителите в община Варна си мечтаят за постоянно лято, само че за жалост, действителността е друга и по тези географски ширини сезоните са към момента четири. Дано го вдървен по-бързо и внесат нужните корекции в проекта за почистването на града.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР