Във Върховния касационен съд е образувано дело по жалбата на

...
Във Върховния касационен съд е образувано дело по жалбата на
Коментари Харесай

Върховният съд гледа дело за панаира

Във Върховния касационен съд е формирано дело по жалбата на Агенцията по вписванията против решението на Окръжния съд, което разпореди акциите на община Варна да се впишат в капитала на „ Пълдин туринвест “.

Припомнямe, че това е сдружението, посредством което община Пловдив има миноритарен дял в Международен панаир Пловдив, а главната част от акциите държи предприемачът Георги Гергов.

В началото на юни Апелативният съд остави без разглеждане жалбата на организацията с аргумента, че няма правно съображение да прави това. От Агенцията по вписванията пък се базират  на правосъдна процедура, която разрешава институцията да заеме сходна позиция по каузи от висок публичен интерес.

Спорът по вписването на акциите на община Варна в „ Пълдин туринвест “ е поради опасенията, че  след този акт предприемачът Георги Гергов ще управлява напълно вземането на решения за ориста на панаира.

Междувременно министърът на стопанската система Богдан Богданов образува работна група, която да ревизира събитията към даряването на държавни акции на панаира на община Варна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР