Във сънародниците ни са активни на изборите, дори предвид новите

...
Във сънародниците ни са активни на изборите, дори предвид новите
Коментари Харесай

Франция затвори избирателната секция в Моасак, българите гласуват активно в страната

Във сънародниците ни са дейни на изборите, даже поради новите строги противоепидемични ограничавания. Пътуването до секциите е позволено от управляващите в страната.
Пред посолството ни в Париж стартира да се натрупа опашка още в първия час на вота, само че гласуването върви относително бързо и умерено, както свидетелстват към този момент достигналите до урните. До преди обед чакането беше двайсетина минути при строго съблюдаване на санитарните ограничения, съобщи БНР.
 Висока изборна интензивност във Англия, българи се редят на опашки в Лондон Висока изборна интензивност във Англия, българи се редят на опашки в Лондон
При огромна интензивност на българите протичат парламентарните избори в Обединеното кралство. Кореспондентът на БНР в Лондон посети избират...
Мнозина идват отдалеко – макар настоящия от нощес локдаун в цялата страна френските управляващи дадоха статут на изключение за българските жители, които могат да се придвижват, без значение от дистанцията до изборните секции. Важно е обаче да носят вярно попълнена препоръка за излизане по административни аргументи, български персонален документ и уверение за адрес във Франция. Вчера консулският отдел беше по изключение отворен за приемане на подготвени персонални документи.
18 на брой, секциите във Франция за тези избори са повече от предходните години – с изключение на в най-големите градове, където откриването им към този момент е традиция, за първи път има открити секции в Рен Туар, и Ансени. Сънародниците ни в Моасак могат да упражнят правото си на глас в най-близката секция в Тулуза, заяви Министерство на външните работи. Това се постанова, защото е било взето решение за затваряне на изборната секция в Моасак, Франция и незапочване на изборния ден след безапелационната възбрана от страна на локалната префектура, огласена късно през вчерашния ден, оповестиха от Министерство на външните работи. По информация на посолството ни в Париж, най-близката секция, в която сънародниците ни в Моасак биха могли да гласоподават, е тази в Тулуза. Тя се намира на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse. 
Снощи на ръководителя на секционната изборна комисия в Моасак бе връчена възбрана от префектурата за осъществяване на изборите, обяснена със строгите ограничения против ковид. По информация на дипломатическите и консулските ни представителства зад граница, всички останали изборни секции в чужбина са отворили или следва да отворят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР