Във Франция търсят начин как да се пести енергия, така

...
Във Франция търсят начин как да се пести енергия, така
Коментари Харесай

Във Франция търсят начин как да се пести енергия, предстоят тежки месеци


Във Франция търсят метод по какъв начин да се пести сила, тъй че да се заплащат по-малки сметки, а държавното управление към този момент изготви пакет от ограничения и наказания. Френският президент Еманюел Макрон сподели по-рано тази седмица, че предстоят „ тежки месеци ”.

Според енергийни експерти в страната енергийната рецесия нямаше да бъде избегната и без войната в Украйна.

„ Пред заплахата от дефицит на сила тази зима, изходът е единствено един – понижаване на потреблението. И предлагам да го създадем дружно. Ако всеки не свърши своята част, огромни спирания на газа могат да се случват от ден за ден, със съществени стопански и обществени последствия ”, съобщи министър председателят на Франция Елизабет Борн.

„ Призовавам всички компании да се активизират и да работят, като показват личен проект за икономисване на сила през септември. Ако стигнем до нормиране, те ще бъдат първите наранени ”, изясни Борн.

„ Правителството би трябвало да дава образец. През септември всяко министерство би трябвало да завърши собствен проект за икономисване на сила, с цел да понижи потреблението си с най-малко 10% през идващите 2 години ”, сподели Борн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР