Във Финландия днес се провеждат местни избори. Те ще бъдат

...
Във Финландия днес се провеждат местни избори. Те ще бъдат
Коментари Харесай

Скандинавска държава избира местна власт

Във Финландия през днешния ден се организират локални избори. Те ще бъдат първи тест за известната млада министър-председателка Сана Марин, която встъпи в служба единствено преди година и половина, малко преди да избухне епидемията от коронавирус, и ръководената от нея Финландска социалдемократическа партия.

Трийсет и пет годишната Марин, която през декември 2019 година стана най-младият европейски министър председател, е доста известна в страната и получи похвали и от чужбина за метода, по който се оправя в коронавирусната рецесия в страната си с население от 5,5 милиона. Но резултатът от днешните локални избори може да се окаже разочароващи за нея като лидер на социалдемократите. Въпреки персоналната ѝ известност ръководената от нея партия не съумя да завоюва доверието на младите гласоподаватели. Двете опозиционни партии - консервативната Национална съдружна партия, и популистката партия " Финландци " водят в социологическите изследвания.

Основните тематики на предизборната акция са плануваните от държавното управление обществени и здравни промени, свързани с локалната власт, налозите и тактиката на страна за излизане от коронавирус рецесията. От началото на пандемията Финландия е записала под 94 000 случая на заразяване и 946 умряли - един от най-ниските индикатори в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР