Във Фейсбук започна масово предлагане за организиране на български групи

...
Във Фейсбук започна масово предлагане за организиране на български групи
Коментари Харесай

Внимавайте: Във Фейсбук масово организират нелегални почивки без лиценз за туроператор!

Във Facebook стартира всеобщо предложение за образуване на български групи за почивки в чужбина, която активност е противозаконна и не може да се прави без лиценз за туроператор или туристически сътрудник. Такива постове има във фейсбук групата " Искам да пътувам! “, сигнализира пред TravelNews Пресиян Лозанов, притежател на туроператора " Ара тур “. Предложенията идват от следните профили – Dani Draganova, Essy Angel, Красимира Петкова, Ivo Ivanov и други

" В офиса ни към този момент пристигнаха ужилени дами, които са платили за екскурзия за Тенерифе по персонална сметка. Отменили им полета и в този момент се чудят по какъв начин да си вземат назад парите. Практиката с предложение на почивки във фейсбук групи към този момент е всеобща, като има такива направени за Гърция, Турция, Йордания и за други дестинации “, изясни Лозанов. Според него мнимите уредници на екскурзии употребяват малка врата в закона, че провеждат пътешествия с другари. Има много нагли хора, които по какъв начин по този начин едновременно ще са с " другари “ в Япония, Куба и Сицилия, разяснява Пресиян Лозанов. Затова хората би трябвало да внимават на кого се доверяват.

От Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ) към този момент са подали над 10 сигнала за лица, които провеждат екскурзии без лиценз, до Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, Икономическа полиция и прокуратурата. " Те към този момент се ревизират от прокуратурата и Икономическа полиция, тъй като са физически лица “, разгласи пред TravelNews Павлина Русева, член на УС на ОБТ и притежател на туроператора " Сейф травел “. Министерството на туризма и КЗП са без пълномощия, тъй като могат да управляват единствено юридически лица, т.е. компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР