Ваучер за безплатен интернет на обществени места на стойност 15

...
Ваучер за безплатен интернет на обществени места на стойност 15
Коментари Харесай

10 точки с безплатен Wi-Fi ще има във Варна

Ваучер за безвъзмезден интернет на публични места на стойност 15 000 евро получи кметът на Варна Иван Портних в границите на европейската самодейност WIFI4EU,а страната ни е на второ място в Европа по брой извоювани ваучери -113 общини. Стана ясно, че след регистрация в една от точките в България, се получава достъп до всички останали на остарелия континент.

„ Община Варна беше една от първите, която кандидатства по този план и в последна сметка спечелихме. Вече е извършена процедура за избора на реализатор и сега върви построяването на 10 точки за достъп по пешеходния кръг и в част от Морската градина. Считам, че това е една доста сериозна облага за варненци и гостите на града, тъй като посредством безплатния интернет доста по-лесно да употребяват мобилните приложения, които дават информация за забележителностите и обектите на културно-историческото завещание. Този план на Европейската комисия е първата стъпка и нашата упоритост е в бъдеще да създадем по този начин, че в оптималната степен в града да има достъп до безвъзмезден интернет “, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Wi-Fi системата ще бъде построена от най-малко 10 точки за достъп, които ще обгръщат: пространството до Катедралния храм, площад „ Независимост “, пространството със сухите фонтани - сред ул. " Михаил Колони " и бул. " Княз Борис I ", храмът „ Св. Николй Чудотворец “, Слънчевият часовник на входа на Морската градина, сред Аквариум и Военноморски музей, зоната от басейн " Приморски ", сцена „ Раковина “ и Летния спектакъл – алея на Възраждането и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР