Вътрешният министър Рашков отново излъга днес, че бил изпратил доклад

...
Вътрешният министър Рашков отново излъга днес, че бил изпратил доклад
Коментари Харесай

Рашков лъже и за „Барселонагейт“!

Вътрешният министър Рашков още веднъж излъга през днешния ден, че бил изпратил отчет от испанските служби, получен в Министерство на вътрешните работи по случая „Барселонагейт“ в прокуратурата.

Това стана ясно на брифинг по-късно следобяд.

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев е безапелационен, че в държавното обвиняване все още не е постъвал никакъв материал от Министерство на вътрешните работи!

Вместо това обаче в Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по случая „ Барселонагейт ”. Това е станало, откакто обвиняването е изпратило две европейски заповеди за следствие на Европейското бюро на България в Евроджъст, което е сезирало испанското. Това разгласи на брифинг във вторник представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

„ Специализираната прокуратура е изготвила и изпратила две европейски заповеди за следствие на Европейското бюро на България в Евроджъст. Европейското бюро на Евроджъст в България е сезирало испанското. Едната от европейските заповеди е направена и през вчерашния ден са получени в Спецпрокуратурата 219 страници на испански език във връзка направена и изпратена от Специализираната прокуратура европейска заповед за следствие ”, добави той.

Кръстев изясни, че в европейските заповеди за следствие са сложени доста въпроси от страна на наблюдаващия прокурор. „ Изискват се откриване на банкова загадка, даване на придвижване на парични потоци, разпити на очевидци и определяне на информация, която е от голяма важност за предмета на наказателното произвеждане ”, посочи още той.

Коментар от представителя пристигна и за публикуваната информация от вътрешния министър Бойко Рашков, че в Министерство на вътрешните работи е получена информация от испанските управляващи по „ Барселонагейт ”. Кръстев разгласи, че наблюдаващият прокурор е изискал даване на всички материали, които са получени от Министерство на вътрешните работи от испанските управляващи.

„ Към сегашния миг в прокуратурата не е постъпвала никаква информация от Министерство на вътрешните работи. Същевременно, наблюдаващият прокурор е изискал и информация от ДАНС по отношение на публикувана от тях информация, че са получили също информация от испанските управляващи ”, добави той.

„ Днес постъпиха материали от ДАНС, които са на британски език. За страдание, в тях не е посочен кой е издателят на тези документи, кой е съставителят. Прави усещане, че документът е на британски език, а не на испански. Ние сме постановили осъществяване на превод, с цел да се срещнем с изложената информация ”, сподели още Кръстев.

Документите от ДАНС представителят посочи, че са 26 страници. „ Има фотоси и текст. Снимките са от медийни изявления в България и в Кралство Испания. Наблюдаващият прокурор е изискал спомагателна информация от ДАНС, с цел да установим кой и на какво законово съображение е изискал тази информация и от кого е получена тя в България. Защото в отчетът, който сме получили в Специализираната прокуратура, няма никакви знаци, че изхожда от институции в Кралство Испания и няма създател на този отчет. На последната страница няма автограф или щемпел ”, съобщи той.

От брифинга стана ясно още, че са разпитани всички очевидци, които се загатват по досъдебното произвеждане. „ Бойко Борисов е разпитан в качеството му на очевидец ”, добави Кръстев
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР