Вътрешният министър Калин Стоянов уличи в лъжа Кирил Петков като

...
Вътрешният министър Калин Стоянов уличи в лъжа Кирил Петков като
Коментари Харесай

Калин Стоянов уличи в лъжа Кирил Петков. Министърът се разграничи от полицаите, превишили правата си

Вътрешният министър Калин Стоянов уличи в неистина Кирил Петков като съобщи, че той го е посещавал няколко пъти в министерството, че е упорствал дадени лица да заемат постове в Министерство на вътрешните работи и се е опитвал да се меси в работата му в Министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи по време на изострен конфликт сред съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов, които си размениха тежки реплики в ефира на Нова телевизия.

 

Петков бе посетител в студиото, а Стоянов се включи по телефона, зада опровергае лъжи, които изрече политикът.

Петков настояваше провинилите се по време на митингите служители на реда да понесат санкции. Иска и да има парламентарна анкетна комисия за дейностите на полицията.

 

В диалога Калин Стоянов изрично се разграничи от служителите на реда, които са надвишили правата си по време на митинга против БФС. Министърът посочи, че сега тече инспекция за всеки случай и че цялата информация ще бъде изнесена пред медиите.

 

Калин Стоянов изясни, че 90% от служителите на реда са работили вярно, а на останалите 10% адреналинът им е пристигнал допълнително.

 

Още при започване на диалога водещите попитаха чия номинация е Калин Стоянов, откакто Борисов и Певски го пазят.

Калин Стоянов беше подаден за министър като специалист от ГЕРБ, обяви Кирил Петков в утринния блок на Нова телевизия. Той заяви, че персонално е приказвал с него, персонално е провел изявлението, дал му е период два дни да мисли и го е избрал, тъй като е специалист.  

Номинациите на ПП-ДБ са ясните политически лица, които са някогашни депутати, изясни Петков. Зад тях заставаме чисто партийно на 100%.

" След това взехме решение, че за всички други позиции, за които нямаме политически номинации, ще изберем специалисти. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо този човек да не бъде политически привързан, тъй като идваха локални избори, трябваше да бъде оптимално безпристрастен. И започнахме и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ да се подават експертни имена. Те отхвърлиха няколко наши, ние отказахме няколко техни. И не беше ясно дали ще достигнем до някой. Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, като ние обаче, преди да се вземе каквото и да е решение, отидохме да го интервюираме. Когато аз отидох да приказвам с него, той споделя, че аз съм първият човек, който приказва с него. И в действителност в този миг той не го беше решил. Защо ние взехме решение, че си заслужава да създадем такова предложение? Защото видяхме, че той беше разследвал чувалите с автомагистралите и тази тематика. Беше вземал позиции, които от наша позиция са естествени позиции за смяната, която желаеме да се случи ", изясни Петков.

Не си припомням кой от ГЕРБ го предложи, само че беше сигурно от ГЕРБ, безапелационен бе съпредседателят на ПП-ДБ. Имената основно идваха от Мария Габриел и от Денков, от двете страни се подаваха. Доколкото си припомням - или от Мария Габриел, или от Борисов, един от двамата, добави Петков.

" Няма наш и ваш. В случая беше нает, препоръчана му позицията като специалист. За двата дни преследване... След като видяхме, че е млад, неполитически привързан експерт в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Той сподели, че не може да вземе самичък това решение, преди да приказва с жена си, което ние уважихме. И имаше два дни да мисли и на втория ден той отговори и сподели - добре, склонен съм ", продължи описа си Петков.

Ние го приехме като един чист специалист, добави той.

Във връзка с изказванията на Стоянов за опит за вмешателство, съпредседателят на ПП-ДБ описа: " Отиваме парламентарната група на отмора в средата на август. И внезапно научаваме от новините, че Калин Стоянов сменя шефове на 17 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, без да е проговорил с никой, без да каже на някой. Абсолютно негово право, само че въпросът за нас е, когато сменяш 17 регионални шефа, дали правиш избора на база да има почтени избори, те да си правят работата. И тази по този начин наречена чистка на шефове на Министерство на вътрешните работи по области дали се прави напълно с професионална тенденция или има някакви други вмешателства.

Отидох да приказвам с него тогава и му споделих: Сигурен ли си, че някой не ти въздейства за тези назначения? Защо ти най-малко не събра парламентарните групи или да ни уведомиш? Защо го правиш изненадващо от през днешния ден за на следващия ден?, описа Петков и призна, че се е страхувал от това, че някой му ги спуска.

Но министърът му отвърнал, че в случай че желаят да му гласоподават доверие по време на изборите, би трябвало да му оставят тези назначения. И по тази причина му ги оставили. "

Последният ми диалог с Калин Стоянов беше в средата на август, от този момент не сме говорили, сподели той.

" Може да го питате дали съм предложил едно име. Единствено го питах дали е сигурен, че на част от тези хора им се няма доверие, тъй като част от тях направиха почтени избори по времето на Бойко Рашков. И сменяш тези хора, тъй като не са си свършили работата или има нещо друго ", добави Петков.

Оставката не е желана от мен като Кирил Петков, а от 63 депутата от ПП-ДБ. И аз я желая, само че като част от групата, добави той.

От мен той име да му се каже, че този човек би трябвало да е назначен, в никакъв случай не е чул. Ние непрестанно внимаваме, тъй като знаете, че тази сглобка е много сложна, внимаваме да няма вкарване на нечии ползи в обособените министерства, тъй като ние заставаме с отговорност за това, което се прави, сподели още Петков.

Той подлага на критика изявленията на министър Стоянов след погрома на митинга предходната седмица. А спокойствието му на идващия ден взривило парламентарната група.

Всички си спомняме митинга, в който участвахме, и биха хора под колоните на ЦУМ. Ние не желаеме страна, в която за Министерство на вътрешните работи е обикновено да се бият хора с палка. И министърът на идната заран да каже освен, че е било ОК, ами е бил на кино, възмути се Петков.

 

Вътрешният министър уточни, че битият от служители на реда мъж преди този момент е запалил контейтер с отпадък и го е засилил към редиците на униформените. И прочувствено предложи на Петков на идващия митинг да е в първите редици до служителите на реда. На което политикът отвърна, че сигурно няма да е до него в киното.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР