Вътрешният министър Калин Стоянов апелира да спрат опитите за внушения

...
Вътрешният министър Калин Стоянов апелира да спрат опитите за внушения
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Да спрем с опитите за внушение, че предстои апокалипсис с връщането на бежанци

Вътрешният министър Калин Стоянов моли да спрат опитите за внушения по линия на връщането на бежанци у нас. Той разяснява тематиката по време на отчет-анализ за активността на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП) през 2023 година На събитието участват представители на дипломатическия корпус, народни представители и шефове на служби в Министерство на вътрешните работи.

 

„ Да спрем с опитите за подстрекателство, че надали не следва някакви апокалипсис с връщане на бежанци, да спрем да спекулираме с въпроси, свързани с Дъблинското съглашение и реадмисията, коментирани от време на време от хора, които нямат визия защо става въпрос “, сподели Стоянов.

 

Министърът подчертава, че България не е приела спомагателни условия, свързани с бежанци от Афганистан и Сирия, към приемането ни в Шенген. 

 

„ Искам да успокоя, че потенциалът на страната ни е задоволителен за банкет на лицата, за които България е виновна. Няма място за терзание, всичко е в границите на нормалния банкет през последните години “, сподели Калин Стоянов. Той изясни, че в случай че системата за леговище на България е под напън, страната ни ще може да изиска помощ от Европейски Съюз с новия пакт по миграция и леговище.

 

По думите му резултатът от доклада демонстрира, че ГП се оправя сполучливо с явлението незаконна миграция. Той добави, че това се дължи на денонощен труд най-много на чиновниците от дирекцията.

 

Министърът добави, че Министерство на вътрешните работи е изпълнило задачата - посредством засилен надзор и задълбочено взаимоотношение да покажем на незаконните мигранти, че не трябва да потеглят по маршрута през България, защото мъчно ще преминат границата.

 

Нелегалната миграция е подхранващото звено на трансграничната проведена престъпност и ние осъзнаваме, че единствено с общи старания можем да се оправим, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

 

Той означи, че спецоперациите на границата и навътре в страната не престават.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР