Бизнесменът Васил Божков е поискал от съда да бъде преразгледана

...
Бизнесменът Васил Божков е поискал от съда да бъде преразгледана
Коментари Харесай

Васил Божков иска съдът да го пусне от домашния арест

Бизнесменът Васил Божков е изискал от съда да бъде преразгледана мярката му за неотклонение. Това оповестиха от Софийския градски съд, който ще се произнесе по настояването в първия работен ден след Великден, написа " Сега ". В момента Божков е под домакински арест. Прокуратурата твърди, че той е ощетил бюджета с над 559 млн. лева като е предаден на съд за проведена незаконна група, основана за осъществяване на изнудване, длъжностни и корупционни закононарушения.

Това е и първото от трите следствия, водени против него, което в последните дни на април прокуратурата внесе за разглеждане в съда.

Внасянето на обвинителния акт е измежду доводите на Божков да изиска свободата си. Той изяснява в молбата си, че постоянно е бил безупречен пред правосъдните управляващи. А когато е получавал позволение от прокуратурата да напусне за несъмнено време домашния арест, постоянно е бил прецизен. Домашният арест обаче към този момент му пречел както на бизнеса, по този начин и на политическата активност. Освен това, в случай, че делото е към този момент в съда, няма заплаха, в случай че е на независимост той да пречи на следствието.

На 25 април ставаха тъкмо 8 месеца от връщането на Божков от Дубай и привличането му като обвинен. Ако делото не беше импортирано в съда до 25 април, прокуратурата трябваше неотложно да го освободи. Вероятно и по тази причина прокурорите са бързали да вкарат обвинителния акт, с цел да оставят съдът да реши дали да пусне Божков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР