Вътрешният министър Иван Демерджиев изрази позиция, че видеото, разпространено от

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев изрази позиция, че видеото, разпространено от
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Видеото от границата е манипулирано

Вътрешният министър Иван Демерджиев изрази позиция, че видеото, публикувано от няколко непознати медии, в това число и българската редакция на " Свободна Европа ", в което се твърди, че незаконен мигрант е прострелян от български граничен служител на реда, е било манипулирано.

Според министъра случаят е станал още на 3 октомври, като е разследван от взаимна българо-турска комисия, само че по неразбираеми аргументи се разшумява за него едвам в този момент, когато се преглежда приемането на България в Шенгенската зона.

" Инцидентът от 3 октомври на границата неотложно беше разследван от смесена българо-турска комисия, която излезе с изрично умозаключение, че изстрелът не е създаден от българска територия и български граничен служител на реда. Въпреки това този репортаж се появява преди решението за Шенген. Разочарова ме сходна операция в навечерието на решението за Шенген. Много забавно е по какъв начин ние застрелваме хора, а труповете са от нашата страна. Имам съглашение, съгласно което оръжие не може да се употребява от българска към турска територия. Използва се, когато е атакуван патрул или когато не се извършват нареждания. Важно е да се означи, че доминират стоп патроните в оръжията на българските граничари. По времето на случая нашите граничари бяха оборудвани с револвери. На видеото ясно се вижда в далечината български патрулен автомобил. От такова разстояние не може изстрел от револвер да простреля човек ", съобщи Демерджиев пред Българска национална телевизия.

Вътрешният министър уточни, като проблем неналичието на единна политика на Европейски Съюз за запазване на външните граници. " Поканихме Австрия да организираме взаимни патрули, само че досега нямаме отговор. Техният дипломат в България огледа българо-гръцката и българо-турската граници, както и морската, като остана с доста положителни усещания, които съм сигурен, че е отразил в отчет. Възраженята на Нидерландия нямат нищо общо с критериите на Шенген. Положихме всички старания да убедим Нидерландия. За мен тяхната позиция е необяснима. Това което ни споделя комисията е, че сме подготвени. Двете страни, които не ни поддържат, не са гласа на Шенген ", сподели още Иван Демерджиев. Той изрази и мнението си, че България се оправя с мигрантския напор по-добре от Гърция.

Министърът приказва и във връзка с сигнала за ГККП " Капитан Андреево ", който бе импортиран в ДАНС от страна на " Продължаваме промяната ". " Политиците би трябвало да боравят с обстоятелствата. " Капитан Андреево " в никакъв случай не е било охранявано по този метод. По-добър надзор до момента не е имало. Ние създадохме нова лаборатория, тъй като досегашната нямаше потенциал да поеме инспекциите. И внезапно получаваме рецензии, които не се основават на обстоятелства. Създават се подправени внушения ", възмути се Демерджиев и по този мотив.

А по отношение на дисциплинарните санкции свързани със абсурда с Георги Семерджиев, който умъртви две дами с джипа си на бул. " Черни връх " и по-късно бяха открити негови нерегламентирани контакти с служители на реда, вътрешният министър съобщи: " Най-накрая изчистихме остарели рани. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР