Вътрешният министър и главният секретар на МВР участваха в среща

...
Вътрешният министър и главният секретар на МВР участваха в среща
Коментари Харесай

Стоянов: МВР успя да постигне високи резултати по противодействие на нелегалната миграция


Вътрешният министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи участваха в среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Англия, проведена от Прокуратурата на Р България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на формата, проведен от Прокуратурата на Р България, министър Стоянов акцентира, че в последните месеци Министерството на вътрешните работи съумя да реализира високи резултати по противопоставяне на незаконната миграция. „ Ситуацията на българо-турската граница е извънредно спокойна, към 1 февруари означаваме спад с 69 % на опитите за нелегално влизане на българо-турската граница. " Той разяснява следения забележителен спад на броя на незаконни мигранти, настанявани в специфичните домове за краткотрайно настаняване на чужденци и изрично увери дипломатическите представители, че България сполучливо охранява външната граница на Европейски Съюз. Министър Стоянов акцентира също, че намаляването на пътнотранспортния травматизъм остава приоритет в работата на Министерство на вътрешните работи.

Българските правоохранителни институции са постоянен и сигурен сътрудник, увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. Той благодари на посланиците за поддръжката им за приемането на България в Шенгенското пространство.

Пред посланиците и представители на дипломатическите задачи и.ф. основният прокурор на България Борислав Сарафов показа целите на прокуратурата в наказателната политика, свързани с противодействието на трансграничната проведена престъпност, корупцията и тероризма. Акцент в диалога бе подложен върху продължаването на правосъдната промяна и обезпечаването на господство на закона като значима причина за възстановяване и развиване на бизнес климата, както и увеличение на задграничните вложения в страната.

Подчертани бяха положителните контакти сред способените български институции и тези от страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия. Участниците в работната закуска показаха подготвеност за провеждането на сходни формати и отсега нататък с оглед установяването на директен разговор сред сътрудниците за обезпечаването на дейно взаимоотношение в региона на правоприлагането.

Участие взеха и заместител основните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР