Вътрешният министър директно обвини Кирил Петков, че му е оказвал

...
Вътрешният министър директно обвини Кирил Петков, че му е оказвал
Коментари Харесай

Гроздан Караджов призова: Кирил Петков да стане клиент на прокуратурата

„ Вътрешният министър непосредствено упрекна Кирил Петков, че му е оказвал напън за промяна на управителни фрагменти на Министерство на вътрешните работи. Кирил Петков четири пъти попита Калин Стоянов дали е приказвал с него след датата 17 август. Не откогато се познават, а тъкмо от 17 август нататък. “ Кой, по кое време и за какво е натискал министъра на вътрешните работи? Кой в действителност кадрува в това министерство и дали последните изстъпления не са директен резултат от това кадруване?

Тези въпроси зададе депутатът Гроздан Караджов от „ ИТН “ при разискването в Народното събрание на основаването на комисия, която да проверява полицейското принуждение по време на митинга пред националния стадион.

„ Ненадейно отговор на този въпрос даде самият Кирил Петков в едно много необичайно изявление за Нова телевизия във вторник. Той влезе в директен конфликт с обадилия се по телефона министър Калин Стоянов “, уточни Караджов.

„ Вътрешният министър непосредствено упрекна Кирил Петков, че му е оказвал напън за промяна на управителни фрагменти на Министерство на вътрешните работи. Кирил Петков се опита да се измъкне, само че по един доста чудноват метод. Той четири пъти попита Калин Стоянов дали е приказвал с него след датата 17 август. Не откогато се познават, а тъкмо от 17 август нататък “, посочи той.

„ Каква е тази сакрална дата 17 август? Защо 17 август се оказва толкоз основна дата за връзките сред мандатоносител и вътрешен министър? Дали не е тъй като на 16 август беше убит видният предприемач и политически наставник на Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “ Алексей Петров?

Човек, който по думите на Бойко Борисов е създавал логистиката за основаване на това държавно управление. Т.е. до 17 август има човек, има логистика, има въздействие върху Министерство на вътрешните работи и срещи там. След това няма човек, няма логистика и няма въздействие върху Министерство на вътрешните работи “, изясни депутатът.

„ Българското общество има право да знае по какъв начин се случват нещата в едно от най-мощните силови министерства. Кирил Петков дължи пояснение на всички българи за това задкулисие, което обезпечи основаването на сглобката, и за зависимостите, които не престават този циничен сговор “, настоя депутатът.

По думите му, от Има Такъв Народ считат, че би трябвало да се основат две анкетни комисии – една за това какво се е случвало преди 17 август и една за след тази дата.

„ Премиерът би трябвало да се разграничи непосредствено от Кирил Петков, който отново го няма в залата. Няма да споделям къде може да е, Тошко, извинявай… “, прекъсна се самичък Караджов и добави, че Петков би трябвало да стане клиент на прокуратурата.

Със 123 гласа “за ” Народното събрание реши да бъде основана краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства и условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи при митингите пред Националния стадион.

В парламентарната история най-хубавият метод да заметеш един скандал е да създадеш комисия за неговото следствие, считат от Има Такъв Народ. Създаването на краткотрайна анкетна комисия, която да проверява имало ли е полицейско принуждение по време на митинга против БФС предходната седмица, въпреки всичко влезе в работната стратегия на депутатите през днешния ден.

Веднага по-късно Гроздан Караджов изчете декларация от името на парламентарната група.

„ Трябва да се основат най-малко 2 анкетни комисии за Министерство на вътрешните работи – една какво е ставало до 17 август, когато е имало човек и въздействие и една по-късно, когато нещо се е счупило във вашите подмолни контакти “, съобщи депутатът от Има Такъв Народ.

И напомни, че министър Александър Йоловски първи се е оплакал от напън, в този момент се оплаквал и Министерство на вътрешните работи министърът. „ Ако логистикът на сглобката бе жив, можеше да попитаме него, само че това към този момент не е допустимо. Кирил Петков да проговори, да му олекне “, прочувствен бе Караджов.

Той дефинира като необичайно държанието на премиера Николай Денков, който не е намерил време да беседва с Йоловски и да обясни в действителност ли е заплашван от Петков. Но през вчерашния ден най-сетне се „ охрабрил “ – желал инспекция дали политици са заплашвали министър, нищо че сигналът е от няколко месеца.

„ Денков се е снишил, до момента в който премине бурята, а би трябвало да се съобщи, че няма по какъв начин и двете страни да са прави, или и двамата министри лъжат и би трябвало да бъдат освободени, или и двамата споделят истината. Ако е по този начин – министър председателят би трябвало да се разграничи от Кирил Петков, който отново го няма в залата “, приключи Караджов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР